אחרי החגים שמח ושגרה מתוקה לכולם! השבוע חזרו הילדים למסגרות הלימודים - האם כבר התחלתם להתחבט בשאלה: מה נמרח היום בסנדוויץ?

אז כדי שלא תשתעממו הכנתי עבורכם סדרה של ממרחים בריאים, בכל פעם אחד מלוח ואחד מתוק, כולם טעימים, כולם טבעוניים וכולם - ללא גלוטן!!

ממש פשוט להכין אותם, אין צורך במדידות ומתכון מסובך אלא רק בהסבר פשוט והמון אהבה. שיהיה בהצלחה.

 

ממרח עדשים כתומות

עדשים שייכות למשפחת הקטניות כמו חומוס או שעועית, מה שמאפשר להכין מהן ממרח שקרוב במרקמו בטעמו לממרח חומוס, ולכן קל לילדים להתחבר אליו.

 

מי אתן עדשים כתומות?

עדשים כתומות - העדשים הכי קלות לעיכול שיש, גם הכי קל לבשל אותן ואין צורך בהשריה.

היות וצבען כתום, לפי הרפואה הסינית הן מחזקות את הטחול והקיבה, ובאופן כללי עשירות מאוד בחלבון (עדשים ופחמימה ביחד מהווים מנת חלבון מלאה, ממש כמו ביצה או בשר).

לעדשים הכתומות המון יתרונות כמו הורדת כולסטרול ואיזון הסוכר בדם ולחץ הדם...

 

איך מכינים?

  • מבשלים עדשים כתומות בסיר עם מים ומעט מלח, עד שהן ממש ממש רכות, מסננים ושוטפים במים קרים.
  • מניחים את המסננת עם העדשים מעל הכיור או מעל סיר כדי שיזלו כל המים, בערך רבע שעה.
  • מעבירים לקערה, ומועכים - העדשים מאד רכות ולכן קל למעוך אותן - אפשר ורצוי לעשות זאת עם הילדים, זה גם אימון מצוין במוטוריקה.
  • מוסיפים שמן זית (כפית עד כף - לפני הטעם) ומתבלים במלח ופלפל.
  • רצוי וכדאי גם בכורכום וכמון, אבל לא חובה.
  • מאחסים במקרר כ-3 ימים או מקפיאים ומפשירים כל פעם קצת במשך לילה במקרר.

 

 

ממרח טבעי בטעם חלבה

אפשר לאהוב חלבה ואפשר לא. וגם - אפשר ללמוד לאהוב חלבה, זה מעולה.

את הממרח שלנו נכין עם טחינה, שהיא כמובן הצורה הגולמית יותר של החלבה, לפני שהוסיפו לה סוכר וכל השאר...

אפשר לדפדף אחורה במתכונים שלי ולראות שאני מדברת רבות בשבחה של הטחינה, היא מאוד קלה לתפעול ובעלת מרקם נעים ומשתנה לפי הצורך.

יש בטחינה יתרונות בריאותיים רבים, היא מקור מצויין לברזל והכי חשוב - אפשר לשלב אותה במאכלים מתוקים וכך להפוך אותם לבריאים ולהפוך את הילדים לחובבי טחינה: win-win-situation כמו שאומרים.

מלבד כל הערכים התזונתיים שיש בטחינה, כמו ברזל, היא נחשבת כמקור לשומן בריא. אנחנו צריכים לאכול שומן כחלק מהתפריט שלנו, אך כמובן כדאי שלא להגזים, כמו בכל דבר...

את הטחינה אנחנו ממתיקים בסילאן (שימו לב שהוא ללא סוכר!) וכך הוא מהווה ממתיק שכולו מן הטבע, לא כל כך מעובד ולכן הרבה יותר בריא לנו.

 

איך מכינים?

  • מערבבים טחינה עם מים עד למרקם הרצוי - אם ברצונכם למרוח על לחם עדיף להגיע למרקם משחתי ולא נוזלי מדי.
  • כשהגעתם למרקם הרצוי פשוט מוסיפים סילאן - מתחילים בכפית, מערבבים, ואז טועמים ואם צריך מוסיפים עוד...
  • אוכלים בתיאבון (אפשר אפילו בלי הלחם...).

 

 

בתאבון!

 

 

שלכם,
הגר עוז
בקרו בבלוג של הגר - לאכול בריא זה משחק ילדים

 

 

רוצים רעיונות לממרחים נוספים?

ספיישל ממרחים ב - כולל ממרח שוקולד בריא!

ממרח אגוזים וזיתים בריא וקל להכנה

 


עוד באותו נושא

גם ילדים אלרגיים הם ילדים מיוחדים

כשיש ילד שרגיש לחלב, גלוטן או בוטנים, רבים מההורים לא מוכנים לוותר על המאכל של ילדיהם בשביל להתחשב...

לפתוח את שנת הלימודים ללא כאבי בטן

"אמא, כואבת לי הבטן..." נשמע מוכר? לקראת החזרה לבית הספר - איך נפתח את שנת הלימודים ללא כאבי בטן?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?