בט"ו בשבט 2023 ייפתחו אירועי ה-140 לנס ציונה בתהלוכת ענק שתעבור בכל רחבי העיר, ומיד אחר כך צעדת נס ציונה המסורתית שתסתיים בהפנינג ענק!
בסרט "עולם מוזר" אנו נפגשים עם אית'ן, בן משפחת קלייד האגדית, משפחה של מגלי ארצות הרפתקנים ואמיצים, ומגלים שמה שרואים מכאן לא רואים משם...
בחול המועד סוכות מזמין ארגון אשכולות את כל ההורים והילדים לטיולים, סיורים ופעילויות בשלל אתרים מרהיבים מהצפון ועד הדרום, כולם בהדרכת המדריכים המוסמכים והמנוסים של אשכולות.
הילדים כבר חודשיים נודדים ממסך למסך? קחו אותם ל"מיני גולף הרצליה" ותהנו מחוויית בילוי כייפית וספורטיבית לכל גיל, באי ירוק ופסטורלי ממש במרכז העיר.
במהלך ימי שלישי ושבת בחודשי יולי אוגוסט, מוזמנים הורים וילדיהם למגוון מפגשים וסיורים עם אוצרי ואמני התערוכות השונות במסגרת "שבת ישראלית" באשכול "חוטים" וליהנות מסיור בכפר האמנים עין הוד.
הפקת הקיץ 2022 של תיאטרון הילדים הישראלי מפגישה את כוכבי הילדים האהובים, ענבלי (יסמין) ובן זיני (אלאדין), על במה אחת במחזמר "אלאדין ויסמין"!
האטרקציה הכי מטריפה בקיץ 2022 - למעלה מ-150 אלף מבקרים בישראל כבר ביקרו ונהנו! מוזיאון האשליות בנמל ת"א.
מדי יום רביעי במהלך החופש הגדול תתקיים הקרנת סרט תחת כיפת השמיים ביפו העתיקה אל מול הנוף והבריזה של הים התיכון. הכניסה חופשית.
מאורות, מרכז המבקרים החדש באשדוד והראשון מסוגו בישראל, מזמין משפחות וילדים לפעילות קיץ חווייתית של מסע אינטראקטיבי בזמן המשלב מגוון אמצעים טכנולוגיים חדשנים, מייצגים אינטראקטיביים, וידיאו מפינג וסאונד ייחודי.
לכבוד הקיץ פותח הטכנודע - המוזיאון הישראלי לרפואה ומדע, את שעריו לילדי ישראל ומספק הצצה נדירה וחווייתית היישר לתוך מבנה גוף האדם ותפקודו באמצעות מסלול לב ומוח, הפנינג מדעי רפואי, "רופא ליום אחד" ועוד.
למרות שהחופש הגדול הוא חופשה קבועה בלוח השנה שאינה משתנה או מתקצרת אף פעם, משפחות רבות לא נערכות אליו כמו שצריך ומגיעות למצב של תכנונים ותוכניות של הרגע האחרון, דבר שעולה להן בעצבים, זמן וגם הרבה מאוד כסף.
רוב הילדים מאד שמחים לצאת לחופש הגדול, אבל לא כולם. למשל ילדים הגדלים במשפחות המתמודדות עם משבר. למה כל כך קשה להם ואיך אנחנו יכולים לעזור?
אחרי שנתיים של הפסקה בשל מגפת הקורונה, פסטיבל רחובות חוזר ובגדול! עשרות מייצגים מרהיבים של פסלים חיים מקוריים, אותם יבצעו מאות אמנים מהארץ ומהעולם, יתפרסו לאורך רחוב יעקב שברחובות, בין התאריכים 7-5 ביולי – הכניסה חופשית!
מי אינו שמח לצאת לחופשת קיץ עם כל המשפחה, בפרט כשהילדים בחופש גדול? מאחר והאפשרויות לנופש קיצי משפחתי הן רבות ומגוונות, להלן הצעה לחופשת קיץ מוצלחת ומשתלמת עם הילדים, כזו שקל במיוחד לתכנן ולהוציא אל הפועל.
הצגה חדשה ומושקעת על מסע התבגרות בלתי רגיל של חבורת ילדים הנקלעים לאי בודד. עיבוד בימתי חדש, מסעיר ומותח לקלאסיקה הספרותית רבת המכר ששבתה את ליבם של ילדים בכל רחבי העולם.
מגוון סיורים מודרכים, אירועים המשלבים אומנות ואוכל, מופעי תיאטרון, מחול ומוזיקה ועוד. שנה חמישית לחגיגת האומנות בגליל המערבי עם תערוכות חדשות, סדנאות יצירה ומפגשי אמן. שבת גלריות – 9 אמנים מקומיים מארחים הדגמות וסיורים בסטודיו. ללא תשלום.
צפייה מודרכת בכוכבים, טיולי ג'יפים בעקבות חיות הלילה, סיורי עקרבים, סיור עם פנסי ראש במבוך תבלינים, הופעות של אמנים מוכרים ועוד. ימי רביעי עד שישי מ- 29 ביוני עד 15 ביולי.
"בוסתן בראשית" בעין זיוון שבצפון רמת הגולן מזמין לקטיף עצמי טעים במיוחד של דובדבנים ותותי עץ, ומציג אטרקציה חדשה לכל המשפחה: טיול באופניים חשמליים או מיני טרקטורון חשמלי לילדים.
החופש הגדול, שנמצא כבר ממש מעבר לפינה, מביא עמו לא מעט אתגרים עבור ההורים, ודורש היערכות מקיפה. כך תצלחו את החודשים המורכבים הללו עם הרבה כיף לקטנטנים.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!