אנו חיים בתקופה חריגה שלא הייתה כמותה, שהשפעתה על ילדי הגיל הרך בולטת במיוחד. איך נזהה את הפער שצברו הילדים מבחינה לימודית, התנהגותית ו/או מוטורית? איך נזהה שהילד פיתח חרדה? וכיצד נטפל בכל זה? קראו כאן.
פעם, כשאחד הילדים היה חולה באבעבועות רוח, כל הילדים היו נשלחים אליו כדי להידבק ולגמור עם זה. אז למה לא היום, בעידן הקורונה?
אנחנו (כנראה) לקראת סוף משבר הקורונה, אבל אפשר כבר לראות לא מעט ילדים שאימצו בעקבותיה הרגלים חדשים, הימנעות, מחמירים עם עצמם. השאלה היא: מתי זה יותר מידי?
ילדים ומסכים – אם אנחנו לא יכולים להילחם בזה, בואו נחשוב מה אפשר לכל הפחות לעשות כדי שהם לא יתנוונו בכסא...
החזרה ללימודים מהבית גרמה לילדינו לשבת יותר ויותר מול מסכים. איך זה ישפיע על העיניים ואיכות הראייה שלהם? איך מתמודדים עם ילד שאינו רואה מספיק טוב וצריך להיעזר במשקפי ראייה?
הילדה, תושבת רחובות, אובחנה עם התסמונת הנדירה PIMS אשר תוקפת ילדים שהחלימו מקורונה. היא שוחררה לאחר טיפול אינטנסיבי במרכז הרפואי קפלן.
תרגול צ'י קונג עוזר לילדים למצוא את הכוח הפנימי שלהם, להיות בשליטה עצמית ולשפר את היכולת להתמודד עם מתח נפשי ולחץ. הנה כמה תרגילים שתוכלו לעשות יחד כבר עכשיו!
המציאות שכפתה עלינו מגפת קורונה והצורך בביצוע פעולות ניקיון תדירות מקשה אפילו יותר מהרגיל על ילדים הסובלים מ-OCD. איך אפשר לעזור להם?
יש רגע שבו אתם מחליטים שהגיע הזמן לגמול את הילד מחיתולים. לרוב זה קורה כשאתם מרגישים שגם אתם וגם הילד כבר מוכנים לזה, הן פיזית והן רגשית. ומה ההבדל כשזה קורה בצל הקורונה?
הצורך במגע הוא כה חיוני, עד שחוסר במגע יוצר חסך שעלול לגרום להידרדרות במצב הפיסי והנפשי. אז איך נגביר את המגע גם עכשיו בעידן הקורנה?
יש תחושה שמגפת המסכים מאיימת עלינו כמעט כמו מגפת הקורונה. משבוע לשבוע זמן המסך שלנו עולה בכמה אחוזים, והשאלה הגדולה היא האם להילחם במגפה או להיכנע לה?
כולנו בהסגר בעקבות מגפת הקורונה, וחשוב לשים לב האם השימוש במסכים הופך מפעילות לשעות הפנאי להתמכרות של ממש
המון אנשים מעלים מאות עצות איך להפעיל את הילדים בזמן שכולנו בהסגר הקורונה. אבל קראתי גם פוסט אחד שמישהו ביקש שכל מי ששולח הצעות יתכבד ויגיע להפעיל את הילדים...
הסגר הקורונה מאופיין בחוסר מעש, היעדר שגרה וחוסר פעילות גופנית, מה שעלול לגרום לילדים לחזור למסגרות עם מספר קילוגרמים עודפים. מה עושים?
מגפת הקורונה אשר מכניסה רבים מאיתנו לבידוד או הסגר בבתים לשעות רבות של חוסר מעש, מהווה הזדמנות נהדרת לחזק את הקשר עם חיות המחמד שלנו.
נגיף הקורונה המשתולל מחייב אותנו להישאר בבית, וגם כשיוצאים ממנו, לא להתקרב זה לזה, לא להתחבק או ללחוץ ידיים ומומלץ אפילו לעטות מסכה על הפנים. הנה רעיון חמוד ליצירת מסיכה כזו בכיף עם הילדים בבית.
בימים אלה בהם נגיף הקורונה משתולל, המתח, הלחץ והחרדות מרקיעים שחקים ואנו לחוצים יותר מתמיד. הנה מה שתוכלו לעשות בבית, כבר עכשיו, כדי להוריד את מפלס הדאגה והלחץ.
התפרצות נגיף הקורונה מפגישה אותנו עם מצב שמעולם לא הכרנו. ושאינו פוסח גם על הילדים הקטנים, שלא תמיד מבינים או מצליחים לעכל את הדברים שהם מוצפים בהם. איך נסביר לילדינו את המציאות החדשה?
וירוס הקורונה משתולל בארץ, ומשפיע על כל אחד מאיתנו, ילדים והורים, הן ברמה הגופנית והן ברמה הנפשית. הנה 5 תרגילי יוגה שיעזרו לנו לעצור, להירגע, לנשום ולהגיע לאיזון גם בימים מלחיצים אלה.
נגיף הקורונה. כל יום אנו שומעים על עוד ועוד אנשים שנדבקים או נכנסים לבידוד מחשש להידבקות. אבל איך אפשר לצמצם את הסיכוי להידבק?
נגיף הקורונה כבר הגיע לכל העולם וגם לישראל. התופעות שלו דומות מאד לאלה של שפעת רגילה, וכוללות שיעול, עיטוש וגם חום. אז איזה מדחום מומלץ ביותר ומהי מדידת חום נכונה?
בימים אלה כשנגיף הקורונה משתולל, יש חשיבות עצומה לתדירות גבוהה של שטיפת ידיים. הנה 10 טריקים שיגרמו לילדיכם לעשות זאת בכיף!
במצבי חוסר וודאות ולחץ, להורים יש תפקיד מרכזי בהרגעת הילדים, שמפרשים את המציאות דרך עיניהם והתגובות שלהם. איך מדברים עם הילדים על וירוס הקורונה?
הצורך בבידוד ביתי מעורר מגוון של רגשות אצל הילדים והן אצל ההורים. הנה כמה עצות שחשוב לזכור וליישם על מנת להקל על השהות עצמה.
שפע המידע שקיים לגבי היגיינה יכול לבלבל כל אחד מאיתנו.
האו"ם קבע את ה-16 באוקטובר כ"יום ההיגיינה ושטיפת הידיים הבינלאומי". מטרת היום הינה לחנך את ילדי העולם, בדגש על המדינות המתפתחות, לשטיפת ידיים כדרך למניעת מחלות זיהומיות.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!