כיף גדול לאפות שלל מאפים טריים שניחוחם מתפשט בבית, אבל הכיף הזה גדול עוד יותר כשמכינות אותו ידיים קטנות של ילדים. למה עוד כדאי לאפות עם ילדים? המשיכו לקרוא.
לאפות יחד במטבח זו דרך נהדרת להעביר זמן איכות עם הילדים, לפתח להם את היצירתיות שלהם וללמד אותם על רזי המטבח באופן הכי כיפי ומהנה שיש. מעבר להנאה שיש בהכנת הקינוחים, הילדים לומדים גם לעקוב אחרי הוראות, לספור, למדוד רכיבים ואפילו להיות סבלניים עד שהקינוחים יהיו מוכנים.
למה כדאי לאפות עם ילדים?
מעבר להנאה הגדולה שיש בלצפות בפניהם המאושרות של הילדים ובעשייה המבורכת שלהם, אפייה מחברת אותם לעולם החושים. הם יכולים לחוש בידיהם הקטנות את מרקמו של הקמח, להריח את הניחוח העדין של הווניל, לערבב את החומרים יחד ולטעום את הבלילה רגע לפני שהתבנית נכנסת לתנור לאפייה. עכשיו נשארת רק ההמתנה ליצירת המופת הנאפית בתוך התנור. תחושת ההצלחה שבדבר, מחזקת את הביטחון של הילדים לצד השמחה בקבלת המחמאות מבני המשפחה על מעשה ידיהם.
רעיונות לקינוחים קלים ומהנים להכנה עם ילדים
עוגיות שוקולד צ‘יפס
אם יש מתכון אהוב ופופולרי במיוחד להכין עם ילדים, הרי שאלו עוגיות השוקולד צ‘יפס. מעבר לקלות ההכנה שלהן, הילדים יכולים לקשט את העוגיות בעצמם, להוסיף להן סוכריות צבעוניות או שבבי אגוזים, וליהנות מהכנתן ממש כמו מפעילות יצירה.
קאפקייקס צבעוניים
גם קאפקייקס הם קינוח מהנה להכנה עם ילדים, ראשית הכנתו מזכירה הכנה של עוגה בחושה שמאפשרת לילדים להתעסק עם קמח, ביצים, סוכר וכדומה. מעבר לכך, קאפקייקס מגיעים תמיד עם ציפוי טעים וצבעוני, שאפשר לעצב עם מיטב הצנטרים וליצור דוגמאות מיוחדות, להוסיף סוכריות ולהעניק לקרם מגוון טעמים שונים. קינוח שכולו יצירה וחגיגיות.
כדורי שוקולד מפנקים
כשמחפשים קינוח מהיר שלא דורש אפייה, כדורי שוקולד הם בחירה מושלמת. ילדים אוהבים לערבב את עיסת השוקולד עם הידיים, ליצור כדורים קטנים ולצפות אותם בקוקוס או סוכריות צבעוניות. זו דרך נהדרת לתת להם להרגיש את החומרים תוך כדי הכנה.
סוכריות מרשמלו ביתיות
אם רוצים פעילות מיוחדת יותר, תוכלו להפתיע את הילדים עם מתכון של מרשמלו ביתי! כעת תהיה לכם האפשרות לראות כיצד המרקם הנוזלי הופך למרשמלו טעים ורך. הילדים יכולים לחתוך את המרשמלו לצורות מיוחדות ולגדלים שונים, להוסיף להם צבעים או אבקת קקאו ולשדרג את טעמם.
טיפים להורים לאפייה מוצלחת עם ילדים
אם אתם לא בטוחים שאתם רוצים לפתוח את שערי המטבח לילדים שלכם כי אתם חוששים מבלגן גדול או שמא הם לא יסתדרו בו, לפניכם מספר טיפים מועילים שיפיגו לכם את החששות:
פשטות זה שם המשחק – בחרו מראש במתכונים קלילים שאין בהם הרבה שלבים כדי שהילדים לא ישתעממו.
הגדירו תפקידים – הסבירו לכל ילד איזה תפקיד הוא עושה בהכנת המתכון בהתאם לגיל וליכולות שלו.
אל תחששו מהבלגן – כן, יהיה בלגן, אבל זכרו שחלק מהכיף הוא לאפשר לילדים חופש להתנסות. לכן, פרסו נייר אפייה על השיש, ציידו את הילדים בסינרים וצאו לדרך. גם את הבלגן הכי גדול אפשר לנקות עם מטלית לחה וקצת סבלנות.
שלבו צבעים וצורות – ילדים אוהבים דברים צבעוניים וצורות מגוונות, שימוש בחותכני עוגיות ובגוונים שונים יהפכו את התהליך למהנה במיוחד.
אל תגבילו בתוספות - תנו לילדים לבחור את התוספות שהם רוצים לשלב, שוקולד צ‘יפס, אגוזים, סוכריות צבעוניות, קוקוס, קצפת או אפילו חמאת בוטנים. כך שהקינוח יכלול את המרכיבים שהם בחרו.
והכי חשוב – אל תשכחו ליהנות!
שלכם,
צוות אמאבא
עוד באותו נושא
חג הפסח הממשמש ובא הוא פתח להשמנה, אך גם לבעיות במערכת העיכול, עצירות, גזים וצרבות.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...