המטבח האיטלקי הוא בין האהובים ביותר על ישראלים ויש לכך סיבות מעולות! הוא מספק, מנחם, מחמם את הלב ומציע מטעמים נפלאים ומקוריים כשהפופולריים ביותר הם פסטה ופיצה כמובן.

פסטה ופיצה וסגרתם ארוחה - רעיונות לשילוב הטעים והמשביע

פסטות ופיצות הן טעימות ומשביעות במיוחד, והיתרון הגדול שלהן טמון בכך שהן מאפשרות לעוף על כנפי הדמיון ולהתאים להן תבלינים, רטבים ושילובים מקוריים. ואפרופו מקוריות, אם גם לכם מתחשק להמציא מחדש את המטבח האיטלקי ולהתנסות בווריאציות חדשות, לנו יש כמה הצעות הגשה.

 

פשטידת פיצה פסטה

אל תרימו גבה עדיין, מדובר באחת ההמצאות הנפלאות ביותר שמצליחות להרגיע ולשמח כל ילד רעב ובינינו, אף אחד לא רוצה ילד רעב. מדובר בשילוב מנצח בין פסטה מוכנה ובין תבלינים, גבינה צהובה מעל ותוספת שאוהבים. אין כאן צורך בבצק, שהרי כבר קיים בסיס פחמימתי שעליו נבנית המנה. הילדים יהיו כל כך מופתעים והמנה הזו עומדת להפוך לכוכבת אצלכם במטבח! האיטלקים אולי יראו בה פשע, אבל הילדים יוכלו לקחת חלק פעיל בהכנתה וליהנות ממטעמים שיצרו בעצמם וזה מה שחשוב. גם זמן איכות וגם מנה מוצלחת.

 

ריענון קליל לערב אירוח עם חברים

אם הזמנתם אורחים ואתם רוצים להשאיר את הארוחה חלבית וקלילה, יש לנו יש הצעה לארוחה שכזו, משביעה ואיטלקית במיוחד שתקל עליכם את ההכנה ותשביע את האורחים שלכם במהירות. כל מה שעליכם לעשות זה להכין מתכון לפיצה נפוליטנה האהובה, לשדרג עם תוספות כיד הדמיון הטובה ולהגיש גם לסלט פסטה מרענן להשלמת התפריט בשילוב ירקות מוקפצים. מומלץ להגיש גם יין לבן איכותי שישדרג את הטעמים ויוסיף ארומה ואווירה לשולחן.

 

גם ליום חול וגם ליום חג

בין אם מדובר ביום חול רגיל לחלוטין ובין אם מדובר בערב חג רב משתתפים, אנחנו בעד מגוון של אפשרויות שאינן מצריכות מכם מאמץ רב מידי. אם מדובר בערב חג, המטרה שלכם היא להפתיע את האורחים יותר מהרגיל. לכן, במקום לאפות פיצה רגילה, נסו למצוא מתכון לפיצה ביאנקה! זוהי פיצה לבנה אשר אינה מבוססת על רוטב עגבניות כמו הפיצה הקלסית, אלא על שמנת מתוקה, מגוון גבינות לפי הטעם ותוספות מתאימות שאוהבים.

כדי לאזן את השמנת והגבינות, הגישו לידה פסטה פומדורו ברוטב עגבניות קלסי וטעים שכולם אוהבים, שאותו ניתן לשדרג ולהוסיף עשבי תיבול לפי הטעם, מעט יין ואף לשלב סוגים שונים של עגבניות. התוצאה היא ארוחה חלבית מגוונת ומפתיעה שממנה כולם יוכלו ליהנות בלי יוצא מהכלל. ואם סתם מתחשק לכם להתפנק ככה סתם בבית בארוחה טובה, הכינו אותה במיוחד בשבילכם ובשביל בני ביתכם.

 

קונכיות ממולאות

מקוריות היא שם המשחק וממש כאן לפניכם, מוגשת מנה מקורית המציעה צורת הגשה חדשה לחלוטין. תכירו, קונצ‘גליוני הן סירות פסטה גדולות שאותן ניתן למלא כמו שאוהבים. כך, במקום ליצור שתי מנות נפרדות או פשטידה אחת שקהל היעד שלה הוא בעיקר ילדים, תוכלו להפוך את השילוב בין המטעמים האיטלקיים האהובים ליוקרתי ומפתיע במיוחד. למתקדמים, ניתן גם לאפות את הקונכיות הממולאות, בשביל הקריספיות.

מילוי רוטב עגבניות, מוצרלה וזיתים או שמנת ופטריות, כל שילוב בהשראת הפיצה הקלסית יוכל לעבוד מצוין עם המנה הזו. כבונוס, היא גם נראית מצוין כשמסדרים אותה על הצלחת ומשדרגת ברגע את שולחן האירוח, כשהיא מעניקה לו רובד של יוקרה ונראית ממש כאילו הוגשה היישר מתוך ספר מתכונים.

 

השילוב האולטימטיבי

רוטב עגבניות הוא נפלא, אך אינכם רוצים להעמיס יותר מידי ממנו על השולחן שלכם. כך, השילוב הקלסי האהוב ביותר הוא בין ספגטי שמנת ובין פיצה נפוליטנה רגילה. זהו התפריט המועדף על רבים להרכבת ארוחה המשלבת בין שתי המנות האהובות ביותר במטבח האיטלקי, באופן מאוזן שאינו מכביד ומאפשר לכל סועד לאכול לשובע.

 

לסיכומו של עניין, אין ספק שהמטבח האיטלקי אהוב ביותר על הישראליים, אך רבים אינם מצליחים לגוון ונצמדים למתכונים הקלסיים המוכרים אשר חלקם מלווים אותם מילדות. אנחנו מקווים שהרעיונות המקוריים שאספנו, העניקו לכם מעט השראה לקראת הארוחה הבאה שתבשלו. כל אחד מהם, מציע עולם ומלואו של טעמים מיוחדים ואפשרויות גיוון עד אין סוף! אל תהססו להשתמש בהם ואף לשדרג אותם לפי הטעם, כדי להפתיע את הקרובים אליכם עם ארוחה מדהימה.

 

 

שלכם,

צוות אמאבא

 


עוד באותו נושא

מוצרי חלב: כן, לא... או אולי?

אז מה עושים עם מוצרי חלב? לצרוך או לא לצרוך? מה הסיפור עם הסידן? ומה עושים בחג שבועות בפרט?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!