המזון שאנחנו מכניסים לגופנו יכול לשפר לעיתים באופן משמעותי את מצב הרוח, להקטין התקפי חרדה ולהפחית מתחים ולחצים! אז מה כדאי לאכול בתקופה לחוצה כזו?
אנחנו נמצאים בתקופה שבה אנו חווים אי וודאות, בלבול וחוסר שגרה, שביחד גורמים למצב רוח ירוד, חוסר אנרגיה, תסכול ומתח, ובהמשך באופן לא מודע אנחנו הולכים ומחפשים מתוקים וסוכרים, כי חושבים שמזון מסוג זה יכול להעלות את המצב רוח.
אבל זוהי טעות.
אמנם מזון מתוק שמכיל סוכרים תעשייתיים בריכוז גבוה משפיע על רמות הסוכר והאינסולין בגוף ולכן אכן יש עליה מיידית במצב הרוח, אבל רק לתקופה קצרה כי הדבר בעצם יוצר תלות- צורך עז באכילה ממשוכת כתוצאה מהשינויים ברמות הסוכר, שמוביל לרגשות אשם, תסכול וביקורת עצמית ומשם בחזרה למצב רוח ירוד...
אז מה כדאי לאכל על מנת לשפר את מצב הרוח שלנו בסגר הזה, בסגרים הבאים לא עלינו ובכלל בתקופות פחות טובות ואפילו בשגרה? איזה מאכלים משפיעים לטובה על הגוף והמוח, מורידים את רמת המתח ומעלים את האנרגיה?
הנה כמה דוגמאות:
1. מאכלים עשירים בנוגדי חמצון אשר נלחמים ברדיקאליים החופשיים המשתחררים מהגוף בזמני מתח ולחץ. לדוגמא: פירות יער, ירקות ירוקים, כרובית, פלפלים, פירות הדר.
2. מאכלים עשירים באשלגן וויטמינים ממשפחת B אשר מחזקים את הגוף ותומכים בו במיוחד בזמני לחץ ומתח. לדוגמא: דגנים מלאים, קטניות, אגוזים מסוגים שונים, בוטנים, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת.
3. פחמימות מורכבות אשר מתעכלות ונספגות באיטיות, דבר שמשפיע על תחושת השובע ומשפר את ההרגשה ומצב הרוח. לדוגמא: דגנים מלאים – שיבולת שועל, כוסמין, קינואה אדומה ולבנה, אורז מלא.
4. מאכלים שעשירים במגנזיום אשר משחררים את השרירים והגוף, מחזקים את מערכת הלב וכלי דם ותומכים בתפקוד בלוטת יותרת הכליה. לדוגמא: שקדים (רצוי להשרות במים), אגוזים, וירקות ירוקים.
5. מאכלים עשירים באבץ שתורמים לחילוף החומרים של חומצות השומן החיוניות כדי ליצור סרוטונין המשפר את המצב רוח ומפוגג מתחים ולחצים. לדוגמא: זרעי שומשום (טחונים), קטניות, סוגים שונים של אגוזים, זרעי פשתן טחונים.
אבל איך נגרום לילדים לאכול את כל זה?
מצב הרוח של ילדים מתבטא בהתנהגות ובתגובות שלהם במשך היום, כך שתפריט מאוזן ומחזק שעשיר במזונות שמעלים את המצב רוח יכול בהחלט לרומם אותם, להשפיע על ההתנהגות שלהם וליצור אווירה כיפית בבית. לכן, אנו כהורים רוצים בהחלט לשפר את התפריט התזונתי שלהם ושל כל המשפחה ולהעשיר אותו במזונות מחזקים.
אז מהם המזונות בהם הכי מומלץ להעשיר את תפריט המשפחה על מנת לשפר את מצב הרוח, ליצור אווירה שמחה ואנרגיה גבוהה אשר תשפיע גם על הריכוז והתפקוד היומי?
הנה כמה מהם:
* שיבולת שועל (דגן הפלא): עשיר בוויטמינים מקבוצה B, מינראליים ועוד חומרים אשר משפעים על מערכת העצבים ומשפרים את תפקוד הגוף.
* תרד: ירק ירוק עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים וחומצה פולית.
* אדממה / פולי סויה: עשירים בסיבים תזונתיים שמשפרים את העיכול, חומצה פולית ואומגה 3 שמשפר את תפקוד המוח.
* דג סלמון: עשיר באומה 3 וויטמין D אשר משפרים את הפעילות הקוגניטיבית ומעלים את מצב הרוח.
* ביצים (רצוי חופשיות): מכילות אומגה 3, ויטמין D, חומצות שומן חיוניות וויטמין B12 בנוסף לך גורמים לתחושת שובע ממושכת ומספקים את חומצות האמינו שהגוף צריך כדי לשפר התפקוד.
בתקווה שהסגר יגמר בקרוב ומצב הרוח יישאר חיובי לאורך זמן!
על הכותבת:
ערין כמאל דקסה,
נטורופתית ומנחת הורים מתמחה בטיפול טבעי בהפרעות קשב וריכוז
יועצת, מלמדת ומלווה משפחות לאכילה מחזקת
https://www.facebook.com/areenhealth
עוד באותו נושא
אטופיק דרמטיטיס, המכונה לעתים גם אסטמה של העור או אקזמה של העור, פוגעת בעיקר בתינוקות ובילדים קטנים.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...