כולנו יודעים שירקות, פירות, לחם מלא, דגנים וקטניות עמוסות בחלבון הם חלק בלתי נפרד משגרה של תזונה בריאה ומזינה. אבל איך משכנעים בכך גם את הילדים הקטנים שלנו?

הורים רבים מוצאים את עצמם נאבקים מול הילדים כדי לגרום לכך שיאכלו אוכל מזין ובריא, אחרים בוחרים לתת לילדים ממתקים ואוכל מתועש רק כדי שיאכלו משהו. יש לא מעט דרכים יצירתיות להפוך את האוכל הבריא לחלק מהתזונה היומיומית של הילדים, מבלי שירגישו בשינוי בטעמים או יחושו שהם מפספסים משהו.

 

קבלו כמה הצעות איך לעשות זאת נכון:

 

שתפו את הילדים בהכנת הארוחות

אם תהפכו את הכנת הארוחות למשחק של טעימות, בחישות, קילוף, חיתוך ובישול יחד עם הילדים תוכלו להכיר להם יותר מקרוב את מוצרי הגלם. בכל פעם שתיכנסו למטבח הציעו להם לבוא ולעזור לכם, למדו אותם ותנו להם טיפים ממש כמו מקצוענים. בכל פעם תוכלו להציג לפניהם מרכיב בריא אחד ולהוכיח להם שאפשר לשלב אותו גם באוכל הטעים שאליו הם רגילים. מקישואים שמגוררים אל תוך רוטב הבולונז של הפסטה ועד לקציצות עשויות מעדשים שיש להן טעם בדיוק כמו אלו של החברות המתועשות.

 

צרו צלחת מעוצבת ממרכיבים בריאים

הידעתם שפרוסת פלפל יכולה להיות חיוך? שצמד חתיכות של מלפפונים יכולות להיות עיניים ירוקות לתפארת ושזית הוא יופי של אף? פסטה מחיטה מלאה יכולה להיות שיער מתולתל לתפארת, גזר גמדי הופך כל דמות לג'ינג'ית ומתוקה ואפונה יכולה להיות יופי של פרי על העץ, שעשוי מנקניקיות עוף איכותיות. אפשר ליצור ארוחות שמחות ומזמינות אם רק תהפכו את הצלחת למגרש משחקים, יחד עם הילדים ועבור הילדים.

 

שלבו מרכיבים בריאים במנות מוכרות ואהובות

אחת הדרכים הטובות ביותר לגרום לילדים לאכול אוכל בריא היא לשלב אותו בצורה יצירתית בתוך מנות מוכרות ואהובות על הילדים.

 

הנה כמה רעיונות:

שלבו ירקות בתוך רוטב בולונז עם ספגטי, אחד המאכלים האהובים על הילדים, יכול להוסיף ערכים תזונתיים חשובים למנה אבל הטעם שלה כמעט ולא משתנה.

הכניסו לקציצות האהובות כרובית רכה ונימוחה ירקות אחרים שניתן למעוך ויש בהם ערכים תזונתיים חשובים. ניתן להוסיף לקציצות גם קטניות כמו עדשים כתומות וירוקות, קינואה ושעועית אדומה.

הכינו צ'יפס בתנור, לא רק מתפוחי אדמה אלא גם מגזר, בטטה, קולורבי, סלק וירקות שורש אחרים. מקלפים את ירקות השורש, מכניסים לתנור עם שמן זית ויש לכם צ'יפס טעים ומזין במיוחד.

 

הפכו את הפירות לארטיקים ושייקים טעימים

הורים רבים אומרים: "אני לא מצליח לגרום לילד שלי לאכול פירות". פירות יכולים להחליף ממתקים, שוקולד וארטיקים עתירי שומן אם נהפוך אותם לממתקים וארטיקים. רסקו בבלנדר פירות, הוסיפו יוגורט והקפיאו בתבניות ארטיקים ויש לכם מטעמים קפואים לקיץ שהילדים אוהבים. הכינו להם שייק מגרה שנראה בדיוק כמו המילקשייק בחנות, רק בלי הסוכר והשומן.

ילדים יכולים לאכול אוכל בריא ולהנות ממנו – הסוד לכך הוא להציג להם אותו בצורה מעניינת ומגרה ולחשוף אותם למה שקורה במטבח. סבלנות, תעוזה ויצירתיות הם התבלינים שמלווים את התהליך הזה.

 

 

באדיבות חברת לאנץ טיים – אוכל בריא שילדים אוהבים.

 


עוד באותו נושא

מאפינס סלמון ופירה

קבלו מתכון שעשה עלייה מ... צרפת, אשר אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד ומשלב בתוכו את כל אבות המזון.

פירה אפונה ירוק

פירה אפונה ותפוחי אדמה טעים, פשוט להכנה, מזין ו'מזמין' בצבעו הירוק המיוחד, שיגוון את הפירה הרגיל והמוכר

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?