מתכון קליל וכיפי, שאפשר לעשות עם הילדים והוא טעים גם אחרי שהוא מתקרר, וגם ישר מהמקרר

עגבניות ממולאות

מאת: הגר עוז

 

אביב שמח לכולם, שלא לומר קיץ...

אני מניחה שכולם שמו לב לחום שפקד אותנו ועם כל הכיף ללכת עם בגדים קצרים, לא להדליק את הדוד ולשבת בחוץ, יש גם את הבעיה של להכין אוכל מבושל, כי היות וחם לנו לא בא לנו להתחמם עם הסירים. גם לגוף אין חשק לתבלינים שמחממים אותנו מבפנים ואנחנו עוברים לאכול דברים הרבה יותר קלילים...

אז הנה מתכון קליל וכיפי, שאפשר לעשות עם הילדים והוא טעים גם אחרי שהוא מתקרר, וגם ישר מהמקרר, כך שזה אוכל אבל לא כבד מדי לחום הזה...

במתכון שלפניכם יש שימוש בקוסקוס, לדעתי בזמן האביב אפשר להחליף את הקוסקוס בבורגול כי הוא יותר קליל ו"סלטי". (למי שרוצה - אפשר להיעזר במתכון שלי לבורגול כאן http://www.imaba.co.il/article.php?pid=2349).

לצליאקים - אפשר להחליף את הבורגול בקינואה, כוסמת או כל דגן אחר שאוהבים.

ולסיום אני מזכירה, אל תשכחו לשתות הרבה מים, אנחנו מספיקים לשכוח בין קיץ לקיץ, כמה חם פה...

שבת שלום קיצית ונעימה לכולם!

 

המצרכים

(האופציות לאלרגניים בסוף המתכון)

עגבניות - אפשר גם כאלו ממש רכות שעומדות לסיים את חייהן

קוסקוס מוכן לפי הוראות ההכנה שעל האריזה

ירקות לבחירתנו: תירס, עירית, זיתים, ועוד (אם מדובר בירקות קשים צריך לגרד אותם בפומפיה)

תיבול לבחירתנו: מלח ופלפל, כורכום, פסטו, עגבניות מיובשות ומה שעולה על דעתכם, הקוסקוס סופג טעמים ממש טוב!

 

אופן ההכנה

  • חותכים את ראש העגבניה ומרוקנים את תכנה בכפית לתוך קערה (אפשר להתחיל עם סכין ושהילד ימשיך עם כפית).



  • מערבבים את הקוסקוס עם מלח ופלפל, ועם הטעמים שבחרנו להוסיף: זיתים ופסטו/ כמון וכורכום/ זעתר ועירית – אפשרי גם שכל ממולא יהיה עם תיבול אחר!
  • מוסיפים את הירקות שבחרנו.
  • אפשר להוסיף גם את ה"תוכו" של העגבניות שרוקנו, או לחילופין- לשמור אותו ולהכין ממנו רוטב לאחר כך.
  • ממלאים את העגבניות במלית הקוסקוס ומסדרים על נייר אפייה.



  • סוגרים עם הראש של העגבניה ואופים על 180 מעלות כ20 דקות או עד שהעגבניה ממש רכה.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לממולאים להתקרר לפני שאוכלים.



  • בינתיים אפשר להכין רוטב מהעגבניות שנשארו, ביחד עם טחינה ולימון- ממש טעים!

 

בתיאבון!

 

ללא גלוטן: אפשר להחליף את הקוסקוס באורז לבן מבושל או במחית תפוחי אדמה.

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים)
לאתר שלי http://www.sipurmatok.com
052-3335563

 


עוד באותו נושא

קציצות בשר עם ירקות לילדים

אם ילדיכם מסרבים לאכול את הירקות כפי שהם, זו הזדמנות נפלאה לשלבם בקציצות טעימות ומזינות.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!