את הלהיט התורן הכניס הביתה בן זוגי, שמשחק עם הבורגול ביצירתיות וטוען ש"אי אפשר ליפול איתו, כל דבר יוצא טעים".

בורגול

שלום וקיץ חם לכולם!

אין ספק שהקיץ בשיאו, וגם החום הכבד. עכשיו כשגם המדוזות כבר פה זה בטוח- החופש בשיאו! וכבר עוד מעט אנחנו בחצי הדרך. איך הזמן רץ כשמבלים במזגן...

ובקיץ יש לי תמיד את אותה הדילמה- אני יודעת שבכדי לשמור על האיזון ולאכול בריא, צריך לאכול גם מזונות חמים- קטניות, ירקות מבושלים, חלבונים (חומוס, שעועית) ועוד,

אלא שהמחשבה היחידה שעוברת לי בראש היא "איך אפשר לאכול משהו חם בחום הזה"?!

אז בקיץ הזה מצאתי פתרון!

את הלהיט התורן הכניס הביתה בן זוגי, שמשחק עם הבורגול ביצירתיות וטוען ש"אי אפשר ליפול איתו, כל דבר יוצא טעים".

בורגול (בניגוד לאורז, קוסקוס ועוד) מאוד טעים כשהוא קר, קל מאוד להכין אותו ואי אפשר לפשל, והכי חשוב- אפשר להוסיף לו כל מה שתרצו! כל ירק שיש בבית, גם פירות ואפילו פירות יבשים.

ארוחה נפלאה גם להכנה בצוותא וגם לאכילה.

לבורגול גם הרבה ערכים תזונתיים חשובים ובסיסיים: חלבון, סידן ועוד...

 

המצרכים

2 כוסות בורגול

2 גזרים

2 מלפפונים

2 עגבניות

2 פלפלים אדומים

חופן (לפי הטעם) עשבי תיבול: פטרוזיליה, בזיליקום, עירית ועוד.

* כל ירק אחר שיש לכם בבית או שעולה על דעתכם...

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הבורגול ע"פ ההוראות שעל האריזה: מביאים לרתיחה 5 כוסות מים ומוסיפים בורגול. מבשלים ללא מכסה כ10 דק‘ וטועמים קצת בורגול (בזהירות!! זה מאוד חם).
  2. כשהבורגול רך דיו מסירים מהאש, מעבירים למסננת ומסננים (כמו פסטה) ושמים כמה שניות מתחת לזרם מים קרים, בכדי שיתקרר קצת (להיזהר מהאדים- זה רותח!).

בזמן שהבורגול מתבשל....

  1. חותכים לקוביות גמבה ועגבניה- רק מבוגרים ("ילדים גדולים").
  2. בזמן שהמבוגרים חותכים בסכין חדה, הילדים יכולים לגרד את המלפפון והגזר בפומפיה. כמובן שחשוב להזהיר שגם הפומפיה זה סוג של סכין או הרבה סכינים קטנים, וצריך להיזהר ולא לקרב את האצבעות יותר מדי...
  3. לאחר שחתכנו את כל הירקות ושפכנו על הבורגול קצת מים קרים, אפשר לערבב את כל המצרכים יחד, ולהוסיף עשבי תיבול קצוצים (אם יש לכם גינה- אפשר ללכת לקטוף! אם לא- זה הזמן לטפח אדנית).
  4. להוסיף בערך כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ולאכול, בתאבון.

אפשר לגוון ולשנות את הירקות כאוות נפשכם, זה יוצא טעם בכל מקרה!

 

יום הפוך

במקום ירקות אפשר להוסיף לבורגול פירות חתוכים ו"לתבל" במיץ תפוזים, סילאן וקוקוס.

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

מתכון לחומוס בייתי קל להכנה, מזין ובריא

בתום הארוחה, מומלץ לשתות חליטות מצמחי מרפא אשר יסייעו בעיכול האוכל וימנעו הרגשת כבדות

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!