מי שיש ילד שרגיש למשהו, מכיר את הסיטואציה: מסיבת כיתה/יום הולדת/ אירוע כלשהו, ואנחנו מתחילים להתאמץ להכין תחליפים

רגישויות למזון

שלום לכולם ובמיוחד לרגישים במיוחד!

כל מי שיש לו ילד שרגיש למשהו, מכיר את הסיטואציה הזו: יש מסיבת כיתה/יום הולדת/ אירוע כלשהו, ואנחנו מתחילים להתאמץ להכין תחליפים, לברר מה יהיה שם ולהפוך את העולם כדי שלא ירגיש חריג.

היות ואני מתמחה בסדנאות לבעלי רגישויות מזון, יצא לי לפגוש הרבה ילדים וילדות מקסימים שחיו בשלום ובשלווה עם הרגישות שלהם ולא הרגישו מקופחים אפילו לשנייה.

למה? כי הם מרגישים מיוחדים ויחידי סגולה וכי לא מתייחסים אליהם כאל חולים אלא כאל חכמים במיוחד, וכבר מגיל 3 או 4 הם יכולים לקחת אחריות על מה הם מכניסים לפה, ולאט לאט זה הופך לדרך חיים, ללא תסכולים...

והזווית החיובית יותר? יש היום המון מחקרים רפואיים שקוראים תיגר על החלב/ הביצים/ הגלוטן, כלומר- גם למי שלא אלרגי- האם זה בכלל טוב לאכול מוצרי חלב או לצרוך גלוטן? לא בטוח. ובזה אנו יכולים להתנחם- תזונה של ילד אלרגי תהיה בהכרח טובה יותר ובריאה יותר, ולו רק כי יש לו מודעות.

אם מנסים להפוך את כל זה ביחד לכיף גדול ולא למעמסה- הרי לנו משפחה בריאה ושמחה.

הטור היום יהיה ללא חלב, ללא ביצים וללא גלוטן, גם ללא שוקולד וללא אגוזים ובטורים הבאים יוקדשו המתכונים לרגישויות השונות.

כל מי שצריך רעיונות או רוצה לחגוג לילדיו יומולדת נטול מאכלים מסוכנים- מוזמן לפנות אלי.

ולפני המתכון- אני רוצה להאיר את עינכם (של כולם) לממתיקים טבעיים שיש עכשיו בשוק, היות וכולנו כבר יודעים שהממתיקים המלאכותיים מאוד לא בריאים (לאף אחד). הייתי רוצה לספר על שני ממתיקים טבעיים מעולים:

הראשון והכי טוב לסוכרתיים- סטיביה- נמכר בצורת נוזל העשוי מצמח והיחדי המומלץ לסוכרתיים. מספיקה טיפה אחת לקפה, וכמה טיפות לעוגה.

השני והמאוד מומלץ- אגבה- מכל הממתיקים הוא בעל הערך הגליקמי הכי נמוך (חוץ מסטיביה), הוא מגיע בצורת סירופ, כמו מייפל, ומאוד מתוק כך שמספיקה חצי או רבע כפית לקפה.

 

ונעבור למטבח

גליליות מתוקות מנייר אורז

 

המצרכים

מים

חבילה נייר אורז (12 יחידות) להשיג בסופרים הגדולים ובסופרים האלטרנטיביים

מלית מתוקה לבחירתכם:

* תמרים- קונים תמרים בואקום ומחממים מעט במיקרו לריכוך.
* תפוחים- מגרדים 2 תפוחים ירוקים, מוסיפים חצי כפית אגבה ומחממים במיקרו כדקה, מסננים מהנוזלים.
* גזר/דלעת- מבשלים ומועכים לפירה, ממתיקים עם סטיביה או אגבה ומחממים עוד קצת להיפטר מהנוזלים.

המליות צריכות להיות יבשות מנוזלים, אם יש עדיין נוזלים אפשר לטגן קצת על מחבת בלי שמן, או להוסיף פירורי עוגיות, קוקוס או אורז מבושל ללא תבלינים.

 

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר גדול במים ומחממים, לא חייבים להרתיח אבל צריך שהמים יהיו חמים.
  2. טובלים נייר אורז אחד במים ומיד מוציאים (ממש מיד!).
  3. עכשיו הנייר רך, מניחים אותו על צלחת גדולה או משטח ושמים באמצע בערך כף מהמלית.
  4. מזיזים את המלית עם ידיים רטובות עד שהיא תהיה מסודרת בפס באמצע העיגול.
  5. מקפלים את הדפנות משתי קצוות הפס ואז מגלגלים את הנייר לגליל (כמו אגרול אבל יותר דק).
  6. מורחים את הגלילית בנדיבות בשמן זית, מניחים בתנור אפייה אם פס החיבור כלפי מטה ואופים כ-10 דקות.

לכבוד חנוכה- אפשר לטגן את הגליליות בשמן עמוק עד השחמה.

 

 

עוד מתכונים שלי לאלרגניים:

ממתקי פצפוצים

סופלה שוקולד

טראפלס שוקולד

ארטיק וניל ללא חלב

 

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

ארטיק סלק

הקיץ בעצם כבר כאן, ולכבודו קבלו מתכון משוגע ומיוחד לארטיק לא שגרתי. הוא בריא מאד והילדים יאהבו אותו

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!