כולנו מכירים את ההרגשה הזו, במיוחד בחורף, של "בא לי לנשנש משהו" או "בא לי משהו מתוק".
גדולים וקטנים כאחד, החורף והקור והעובדה שעיקר הבילויים שלנו מתרכזים בפנים ולא בחוץ, כל זה עושה חשק לנשנש!
אז אפשר לקנות חטיפים ואפשר לנשנש מאש מונבט וירקות חתוכים, אבל היום הבאתי לכם נשנוש לקינוח!
נשנוש מפנק מתוק וטעים, שעדיף שיהיה בבית מאשר עוגיות קנויות או חטיפי וופלים למיניהם. נהגנו להכין אותו בבית כשהייתי ילדה (ואז עדיין לא ידעתי את כל היתרונות של שוקולד...).
הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו
לפני שנתחיל, בואו נדבר קצת על שוקולד, בעיקר על יתרונותיו: השוקולד הכי בריא הוא זה עם הכי הרבה מסת קקאו, דהיינו- שוקולד מריר, לפחות 60 או 70 אחוז. זהו בעצם השוקולד עם הכי פחות תוספים כמו סוכר וחלב, והכי הרבה מסת קקאו, שהיא בעלת הערכים התזונתיים.
אז מה יש בשוקולד?
מחקרים רבים תומכים בהנחה ששוקולד מריר הוא מאכל עם הרבה יתרונות.
שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון (יותר מתותים ומתה ירוק!) ועשוי לעזור לבעלי לחץ דם גבוה, להפחית את הסיכוי לקרישת דם ובכך לעזור למניעת התקפי לב, שבץ ועוד.
צריכה מאוזנת של נוגדי חמצון טובה מאוד לכולנו במלחמה נגד רדיקלים חופשיים, אך קצרה היריעה מלהרחיב.
שוקולד גם יכול להגביר את רמת הסרטונין במוח, כך שהוא מועיל לטיפול בדיכאון (וגם סתם למצב רוח לא משהו).
כמות הקופאין שיש בו קטנה מאוד, והוא מכיל גם כמה ויטמינים ומינרלים ביניהם מגנזיום, סידן, סידן, ברזל, אבץ, B2, B1, B3, C, E וחומצה פנטותנית.
פצפוצי אורז (בארצות מסוימות נקראים "בועות" אורז):
ניתן להשיג גם פצפוצי אורז מלא ללא גלוטן, מה שהופך את החטיף למעולה גם למי שלא אוכל גלוטן, וגם עוזר להנות מכל מה שמציע לנו האורז המלא.
היות ופצפוצי אורז הם בעצם אורז מנופח, כדוגמת פופקורן ותירס, אין בהם שומן רווי או הרבה סוכר, לכן זהו סוג דגן מאוד מומלץ.

ונעבור למטבח
נשנושי שוקולד עם פצפוצי אורז
למתכון דרושים לנו:
200 גר‘ שוקולד מריר 60 או 70 אחוז
50 גר‘ חמאה
כ-3 כוסות פצפוצי אורז (כוס=200 מ"ל)
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה בבין מארי (ממלאים סיר קטן בקצת מים, ועליו שמים עוד סיר או קערה עמידה בחום, עם השוקולד והחמאה) עד שהעיסה שמתקבלת חלקה וכל השוקולד נמס.
מוסיפים לתערובת השוקולד את פצפוצי האורז.
צריך שהשוקולד יכסה את כל הפצפוצים, אז עדיף להוסיף אותם בהדרגה ולערבב תוך כדי (אם אנו רואים שיש לנו הרבה מדי שוקולד והפצפוצים "טובעים" אפשר להוסיף עוד פצפוצים).
מסדרים מנז‘טים בתבנית ומניחים כפית מהתערובת בכל מנז‘ט.
מקררים כשעה או עד שהחטיפים מתייצבים.
פצפוץ נעים וטעים לכולם!
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
הנה פתרון טעים, בריא, קל להכנה ו-שאפשר להכניס לכריך ולקחת לדרך!
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...