בחג הזה אפשר וכדאי להכין לילדים לביבות גבינה חמות ומתוקות.

בחג הזה אפשר וכדאי להכין לילדים לביבות גבינה חמות ומתוקות.

הן נחטפות מן המחבת, הרבה לפני שהן מגיעות לצלחת, והשימוש בשמן לצורך הכנתן הוא מזערי.

אנו גאים להגיש לכם את המתכון הנפלא.

בתיאבון!

 

לביבות גבינה

1 קופסת גבינה (250 גר‘)

1 כוס קמח

1/4 כוס סוכר

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס חלב

מעט שמן לניגוב המחבת

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל המצרכים (אני מעדיפה להשתמש במיקסר על מנת שלא יוצרו גושים)

לנגב מחבת טפלון במעט מאד שמן בעזרת נייר סופג. (אין צורך לחזור על כך שוב בין הלביבות, למרות שאני מעדיפה להעביר מדי פעם ניגוב על המחבת עם הנייר שספוג כבר בשמן)

בעזרת כף, לצקת מן התערובת למחבת, ולטגן מעט מכל צד עד שיזהיב. (מכיוון שאנו כמעט ולא משתמשים בשמן, צריך לעמוד על המשמר, ולהיזהר שהלביבות לא תישרפנה. לכן, כשיוצקים מן התערובת למחבת, כדאי להגביר את האש לכמה שניות, ומיד להחליש –  כך הלביבה מצליחה להיסגר מצד אחד, על מנת שיקל עלינו להפוך אותה – ומצד שני אינה נשרפת)

הערה: אם אינכם מפזרים אבקת סוכר מעל הלביבות, ניתן להוסיף עוד רבע כוס סוכר לתערובת – בסה"כ חצי כוס סוכר.

 

המתכון באדיבותה של הגברת דליה בבי היקרה.


עוד באותו נושא

הנִסים האמיתיים

לקראת חג החנוכה ביקשתי מהגולשים לחלוק איתי סיפורים אישיים שבהם, לפי הרגשתם, קרה להם נס.

"לביבות קרנבל" - המתכון שיאיר לכם את חנוכה

לביבות קטנות ומתקתקות, שהכי מתאים לחגוג עמן את הימים הצבעוניים של חנוכה!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?