מתכון למיני קישים מדהימים של ברוקולי עם שמנת צמחית 5% שומן

מיני קישים של ברוקולי

המצרכים הדרושים:
100 גר‘ ברוקולי שטוף ומופרד לפרחים קטנים * 1 כף שמן קנולה * 1 בצל קצוץ דק * 1 כפית אבקת קארי * 1 כפית תבלין גראהם מסאלה (תבלין הודי), לא הכרחי * 1 ס"מ שורש ג‘ינג‘ר קצוץ דק * 1 שן שום * 2 כפות כוסברה קצוצה * 1/2 חבילת בצק עלים (450 גר‘) * 100 מ"ל שמנת צמחית לבישול של אלפרו * 2 כפות יוגורט בטעם טבעי * מנז‘טים או תבנית מאפינס.

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור ל- 180 מעלות. בסיר עם מים רותחים חולטים את הברוקולי עד שנהיה רך.

2. במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הג‘ינג‘ר, השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הברוקולי החלוט ומחממים תוך ערבוב במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומכבים את האש.

3. פורסים את בצק העלים וחותכים אותו בסכין לריבועים. משמנים את המנז‘טים או את תבנית המאפינס בחמאה/שמן. מניחים את ריבועי הבצק בתוך המנג‘טים ובעזרת מזלג מנקבים חורים קטנים בתחתית.

4. ממלאים כל מנג‘ט בתערובת הברוקולי שבמחבת. בקערה קטנה מערבבים את שמנת אלפרו עם היוגורט ויוצקים מעל תערובת הברוקולי.

5. אופים בתנור כ- 15 דקות ומגישים מיד.

 

אלפרו שמנת צמחית לבישול משמשת להכנת דברי מאפה, בישול, מרקים, רטבים וקינוחים (לא מיועדת להקצפה) ומאפשרת גם לשומרי הכשרות ליהנות בכל ארוחה ממנות מיוחדות וטעימות שאינן חלביות.

 


עוד באותו נושא

אלפחורס

מי לא אוהב אלפחורס, העוגיה הארגנטינאית הנימוחה הממולאת בריבת חלב מתוקה והמגולגלת בקוקוס...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!