תחום האפייה והקינוחים הוא רחב, ובכל זאת, כשמגיעים לאפות במטבח הביתי אנו נתקלים כל פעם באותן אופציות. שוב עוגה בחושה או עוגת השוקולד הקלסית והמוכרת. כל הגרסאות האלו יפות וטובות, אבל למה שלא להפציץ עם עוגה מקורית במיוחד?

די עם השוקולד והגבינה: עוגות בטעמים בלתי נשכחים

בין אם יש לכם אירוע בקרוב או שאתם רוצים פשוט להשקיע עבור עצמכם ויקיריכם, הנה כמה הצעות מקוריות במיוחד.

 

ניחוח של תה

אם כבר בחרנו בעוגה בחושה, למה לא לבחור בטעמים ייחודיים כמו תה ירוק מאצ‘ה? הכניסו לעוגה הבחושה שלכם את הטעמים הארציים של תה ירוק מאצ‘ה. ניתן לשלב בעוגה מרכיבים קרמיים כמו חמאה ושמנת וליהנות מקרם ירוק ומשגע. לקישוט העוגה תוכלו להוסיף פרחי מאכל כמו כובע הנזיר וליהנות מקינוח אקזוטי ואסתטי במיוחד. עוגה נוספת שמבוססת על טעמי תה היא עוגת ארל גריי, מחווה לתה הבריטי המוכר והידוע שתגרום לכם להרגיש בארמון בקינגהאם. הטעמים הארומתיים של ארל גריי יתרמו לביס בלתי נשכח שניתן להכין בקלות במטבח הביתי וליהנות מקינוח לא מתוק מדי.

 

לבנדר ולימון

אופציה נפלאה נוספת שללא ספק יוצאת מהקופסה היא השילוב של לבנדר ולימון. במחשבה הראשונית מתעוררת התהייה האם לבנדר יכול להתאים לקינוחים? התשובה שלנו היא, פשוט תדמיינו את הריח שיתפשט ברחבי הבית כשתאפו עוגה עם לבנדר. טעמי ההדר החמצמצים ישתלבו עם הריח המשגע ויצרו קומבינציה בלתי נשכחת. אם בא לכם ממש להגזים במקוריות תוכלו להוסיף חריפות לקרם הלימון וליהנות מעוגת ספוג בריח לבנדר ועם קיק של חריפות שיוסיף עוד להפתעה. אם כבר עסקנו בתחום פירות ההדר, ניתן גם להשתמש בשילוב של עוגת תפוזים עם תבלין הל. הטעמים החמצמצים של התפוז עם הריח המשכר והחום שמוסיף ההל ומשדרג רבות את העוגה הבחושה הקלסית. בעוגה זו ניתן להשתמש גם בקרם תפוזים או אפילו בריבת תפוז כציפוי ולשלב הל טחון בתערובת.

 

מחווה ים תיכונית

אם מתחשק לכם לבחור במחווה לארצות הים התיכוניות כמו ישראל, מי וורדים תמיד יעשו את העבודה. עוגת פיסטוק ומי וורדים היא אפשרות נפלאה לחובבי הטעמים המזרחיים, ניתן להכין עוגת שכבות ולשחק בין מרקמים של פיסטוקים דוגמת פיסטוקים טחונים, קרם פיסטוק ושברי פיסטוקים למעלה לתוספת קראנצ‘יות שתיצור עניין בפה. בין השכבות מומלץ להוסיף רמזים של מי ורדים. זכרו כי מי הוורדים דומיננטיים בטעמם ולכן כדאי שלא להגזים ולהוסיף במידה. יש עוגות רבות שיכולות להשתלב עם פלטת הטעמים הים תיכונית וביניהן גם עוגת דבש עם שפע של אגוזים, שקדים ופיצוחים נוספים שיעידו על שפע.

 

עוגות מתובלות

שילובים מעניינים נוספים הם הבחירה בעוגות מתובלות עם תבלינים מפתיעים ותוספות של חריפות לטעמים מתוקים. דוגמה לכך היא שימוש בצ‘ילי חריף בתוך עוגת שוקולד או שימוש בפלפל קאיין שמוסיף פלטת טעמים ייחודית לקינוחים מוכרים. אופציה נוספת היא עוגת תפוחים מתובלת שמתאימה בול לימי הסתיו והחורף. לעוגה חורפית מתאימים תבלינים חמים כמו קינמון, מוסקט וציפורן. כדי לשבור במעט את החמימות תוכלו להוסיף קרם ציפוי של זיגוג סוכר לבן, או קרם של שמנת שיוסיף מעט רעננות לקינוח.

 

ז‘אנר נוסף של עוגות ייחודיות הוא שימוש במרכיבים מוכרים עם טוויסטים מעניינים. דוגמה לכך היא עוגת מייפל עם טוויסטים ייחודיים, כמו למשל שילוב של מייפל בעוגת גבינה. במקרה של עוגה זו חשוב להשתמש בסירופ מייפל טהור ואיכותי כדי ליהנות ממקסימום טעמים. דוגמה נוספת לעוגה מוכרת עם טוויסט היא שימוש בקרמל מלוח בעוגות קלסיות כמו עוגת גבינה או שוקולד. ניתן לשלב בעוגת שוקולד קרם של קרמל מלוח, טעמי המלח, כשהם משולבים בעדינות וטוב טעם מוציאים את המתיקות המרבית מטעמי השוקולד ויוצרים ביס משגע. בז‘אנר העוגות הקלסיות שמקבלות טוויסט משגע ניתן כמובן גם לעשות גרסאות משדרגות לעוגת בננה. עוגת בננה שמקרמלים את הבננות מבעוד מועד ומוסיפים אגוזי מלך ברוטב מסוכר יכולות להיות הזדמנות משגעת לקינוח לא מתוק מדי שתמיד כיף שיש בבית ויכול להתאים אפילו לאירוח.

 

וכמובן, כל ההצעות שלעיל מהוות רק הצעה והזדמנות לפתוח את הראש ולהתניע את גלגלי הדמיון. עכשיו זה הזמן שלכם להיות יצירתיים ולנסות שילובים מקוריים שישדרגו את האפייה במטבח הביתי מבלי היכר!

 

 

בהצלחה ובתאבון!!

 

 

שלכם,

צוות אמאבא

 


עוד באותו נושא

הממתק הראשון שלי

הפעם מוקדש המתכון לתינוקות שמתחילים לאכול ממתקים, ובמיוחד לאורן החמוד, שהוא גם הנסיין שלי לממתקים

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!