הבית נתפס כסביבה בטוחה, אך למעשה חלק ניכר מהפציעות והמחלות הפתאומיות הקשורות לתחום האף אוזן גרון עלולות להתרחש דווקא באותו קן משפחתי.
הסגר השלישי החל ואנו נדרשים להישאר יותר בבית כדי לשמור על בריאותנו ולהימנע מהידבקות מנגיף הקורונה. אבל חשוב מאד שנהיה מודעים גם לסכנות הנמצאות ממש "מתחת לאף".
אמנם ילדי הגנים וכיתות א‘-ד‘ נמצאים במסגרות החינוכיות, אך נוכחותם המוגברת של הילדים בין ארבעת הקירות, בשאר שעות היום, עלולה להוביל לשלל תאונות מיותרות. אי סדר וצעצועים שמפוזרים ברחבי הבית עלולים לגרום לנפילה ולא פעם מגיעים אל מוקדי החירום ילדים שנחבלו בפניהם.
מקרה שעלול להידרדר במהירות למצב מסכן חיים הוא בליעה של סוללות כפתור שנמצאות בהמון מוצרים ומשחקים. כחלק מהתפתחותם התקינה, ילדים ופעוטות נוטים לחקור חומרים שונים בסביבתם באמצעות הכנסתם לפה, לאוזן או לאף. לכן, על ההורים להשגיח שבעתיים ולהרחיקם מגופים זרים כמו מטבעות, גרעינים, סיכות, בלונים, גולות, חרוזים וחפצים זעירים אחרים המהווים סכנה עבורם. כמניעה, אני ממליץ על יצירת כללי בטיחות בבית וקיום שיחה עם הילדים בהתאם לגילם.
בתקופה מאתגרת זו אמנם שידרגנו את יכולות הבישול שלנו ואנחנו אוכלים יותר ארוחות בחיק המשפחה, אך אחת התופעות הנפוצות ביותר שאנו עדים להן במרפאות החירום היא בליעה בטעות של אידרה או כל עצם אחרת שעלולה להינעץ במבנים השונים של הגרון ולגרום לכאב, זיהומים ולעיתים אפילו לנקב בוושט. במידה ומקרה כזה אכן מתרחש, חשוב מאד שאיתור מיקומו המדויק של הגוף הזר ייעשה על ידי רופא א.א.ג מנוסה, על מנת לאפשר שליפה מהירה ובטוחה.
מקרים נוספים שמצריכים הגעה למוקד ייעודי לא.א.ג כאב עז שאינו מרפה בפנים, באוזן או בגרון העלול להיגרם מזיהום ודלקת חריפה.
במקרים רבים, טיפול תרופתי נכון עשוי להקל על הכאב, לקצר את משך המחלה ולמנוע סיבוכים מיותרים. אובדן שמיעה פתאומי עלול במקרים מסוימים לגרום לנזק חמור לטווח ארוך ולכן רצוי שלא לעכב את האבחון והטיפול בו.
התקף של סחרחורת סיבובית מלווה בדרך כלל בתחושה של אובדן שליטה, חוסר אונים ופחד גם אם נחווה במיטה המוכרת או על הכורסא הנוחה. באמצעות תשאול מעמיק ובדיקה גופנית יסודית, בסביבה שלווה, ניתן בדרך כלל לאבחן את הסיבה ולטפל ביעילות ובמהירות. מקרים מעין אלו הולידו את א.ר.ם ,URGENT מוקד ייחודי וראשון מסוגו בארץ שמעניק ייעוץ, אבחון וטיפול בשלל מקרים דחופים בא.א.ג.
ע הכותב:
ד"ר שי שניידר,
מומחה ביחידה לניתוחים אנדוסקופים של האף, סינוסים ובסיס הגולגולת
מנהל את א.ר.ם URGENT!, המוקד לרפואה דחופה בא.א.ג בא.ר.ם, המרכז הרפואי הרב-תחומי לא.א.ג, אסותא רמת החייל
https://www.aram-ent.co.il
עוד באותו נושא
לקראת שנת הלימודים (ובכלל), איך לעודד את הילדים לשתף במה שעובר עליהם בגן או בבית הספר?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...