בין המאכלים המזוהים ביותר עם ראש השנה נמצאים תפוחי העץ. ובנוסף על התפוח בדבש שכולנו מכירים יש עוד המון מתכונים נהדרים שמשלבים תפוחים, הנה אחד מהם.

תפוח העץ שכולנו זוללים בהנאה בראש השנה הוא גם בריא מאד וגם טעים מאד.

הנה מתכון נפלא וקל להכנה לשושני תפוחים שמתאים בדיוק לחגי תשרי שכבר בפתח.

 

שושני תפוחים לראש השנה

משך ההכנה: שעה.

מספר מנות: 12.

 

הרכיבים:

1 אריזה בצק עלים

ריבת משמש

לימון

5 תפוחים

מים קרים/ קרח

100 גרם סוכר

כף קינמון

 

אופן הכנה:

בסיר בינוני נרתיח 2 כוסות מים.

עד שהמים יגיעו לרתיחה, נשטוף את התפוחים, נחצה אותם ונוצא את החרצנים. נחתוך את התפוחים לרוחב לפרוסות דקות של כ-2-3 מ"מ.

כשהמים רותחים, נכניס את התפוחים פנימה ונבשל כ-2-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט.

נסנן את התפוחים מהמים ונעביר לקערה עם מים קרים וקרח ומיץ מחצי לימון על מנת לעצור את הבישול וההשחרה של התפוחים.

בקערה נפרדת נערבב את הסוכר עם הקינמון ונשים בצד.

נכין תבנית של קאפקייקס ונרפד בשרוולי קאפקייק, ונחמם את התנור ל 175מעלות.

נפתח את הבצק ונחלק אותו ל-12 מלבנים בגודל 5X15 ס"מ.

על החצי התחתון, לאורך, נמרח ריבת משמש.

על החצי העליון של הבצק נניח את התפוחים.

את הצד הישר על הבצק והצד המעוגל מבצבץ מחוץ לבצק כשכל פרוסה של תפוח מכסה חצי מהתפוח שלפניו.

נפזר את תערובת הסוכר מעל התפוחים.

נקפל את הבצק לחצי כשהריבה מעל התפוחים, אך התפוחים עדין מבצבצים מלמעלה. עכשיו נגלגל את פס הבצק כמו שבלול ונניח בתבנית.

נאפה כ30-35 דקות עד שהבצק צהוב.

 

 

חג שמח!!

 

על הכותבת:
אילנה כגן
קונדיטורית המתמחה באפיית זכרונות ילדות, בהתאמה לצרכים בריאותיים שונים ובטכניקות ייחודיות לציור אומנותי על עוגות
My Bake Stop
קינוחים ומאפים ביתיים
לחמים, חלות, עוגות מיוחדות ובהזמנה אישית
www.facebook.com/mybakestop
www.instagram.com/MyBakeStop

 


עוד באותו נושא

כך תגרמו לילדים לאכול אוכל בריא

כולנו יודעים שירקות, פירות, לחם מלא, דגנים וקטניות עמוסות בחלבון הם חלק בלתי נפרד משגרה של תזונה בריאה ומזינה. אבל איך משכנעים בכך גם את הילדים הקטנים שלנו?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?