החורף כבר כאן, בחוץ גשום וסוער, ואין כמו מרק סמיך וטעים שיחמם אותנו בימים הקרים האלה. הנה כמה טיפים שיהפכו כל מרק למשביע ומזין כמו ארוחה מלאה.

עונת המרקים הגיעה! ואין מי שלא אוהב להתפנק עם קערת מרק חם ביום גשום וסוער.

יש מרקים שמכילים בעיקר מים ואמנם מחממים אבל לא משביעים לאורך זמן, אבל יש גם מרקים סמיכים, מזינים וטעימים שמשביעים ממש כמו ארוחה מלאה.

 

הנה כך תוכלו להפוך כל מרק למזין, משביע ובריא:

 

למרק סמיך: הוסיפו כוסמת ירוקה, גריסי פנינה ואפילו עדשים כתומות, שמתרככות במהירות והופכות את המרק למשביע בהרבה.

 

למרק קרמי: מוסיפים למרק ירקות אפונה צהובה או ירוקה ומבשלים עד שהיא מאד רכה. תוספת החלבון נהדרת ואם תטחנו את המרק במעבד מזון או בלנדר מוט, תקבלו קרם חלק ונפלא.

 

למרק עשיר: אם אתם רוצים לוודא שקיבלתם את כל מה שהגוף שלכם זקוק לו בקערה אחת, נסו לשלב עם הירקות גם דגנים וגם קטניות, למשל עדשים ירוקות ואורז עגול מלא, גרגירי חומוס עם חיטה או שעועית אדומה עם גריסים. השילוב של דגנים וקטניות יוצר חלבון מלא.

 

למרק מפתיע: כדי לגרום למרק להרגיש מספק יותר, אנחנו אוהבים לדוג בכף שלנו הפתעות טעימות. אפשר להוסיף לו פסטה, קוביות גדולות של שורשים כמו שורש סלרי, שומר או ארטישוק ירושלמי או למשל ערמונים שלמים.

 

למרק משביע קלאסי: חוזרים למתכונים מוכרים ואהובים, שהמרכיבים שלהם מלכתחילה משביעים ועשירים. כזה הוא מרק חרירה מרוקאי, שיש בו בדרך כלל שילוב של גרגירי חומוס, עדשים וגריסים או מרק מינסטרונה איטלקי שמכיל לצד הירקות גם שעועית ופסטה.

 

 

שיהיה בתאבון!

 

 

הטיפים באדיבות המומחים של סוגת

 


עוד באותו נושא

מי יודע מדוע ולמה לובשת הזברה פיג'מה?

זהו ספר ראשון בסידרה המבוססת על טכסטים של סופרים ידועים, בלבוש ופרשנות חדשים בעזרת איורים מלאי הומור וקריצות.

קינוח כוסות מוקה וניל

קינוח כוסות מעולה על בסיס קרם פטיסייר בשילוב שכבת קראנץ של הופלים הטעימים של מן בטעם קפה.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?