זמן איכות - כמה זמן באמת יש לכם עם הילדים בבית? חשבתם על זה פעם?

נוכחות הורית או זמן איכות? הבדל גדול עם משמעות גדולה

אז כמה זמן אתם באמת מקדישים לילדיכם בבית? ואני לא מתכוונת לזמן שאתם נוכחים בבית, אלא לזמן שבו אתם עושים פעילות משותפת עם הילדים, גם אם זה סתם לשבת מחובקים ולראות סרט יחד?

זאת השאלה שאני שואלת כל הורה בפגישה הראשונה שלי איתו.

 

שאלה זו מובילה לדיון מעמיק שלי עם ההורים, שמשתפים אותי בחיי היומיום שלהם, סדר היום, האתגרים עמם הם מתמודדים, רגעי הכיף, הויכוחים... וכך יחד אנו מבינים שההורים אכן נמצאים הרבה בבית, אך בעיקר בנוכחות, ואילו זמן האיכות עם הילדים הוא כל כך מועט. וזה חבל.

 

מה בעצם קורה בפועל? ההורים נמצאים פיזית בבית, מבשלים, מנקים, צופים בטלויזיה, משוחחים בנייד או ביניהם, והילדים? הילדים משחקים במשחק, במחשב, צופים בטלויזיה, משחקים עם חבר... אפילו בפארק הילדים משחקים עם ילדים אחרים או לחילופין במתקני שעשועים, וההורים עסוקים בלשוחח עם הורים אחרים.

 

כמעט ואין זמן איכות עם הילדים- למרות נוכחות ההורה בבית.

למעשה, הקשר שמתנהל בין ההורים לילדים בדרך כלל נסוב סביב זמן ארוחת ערב, מקלחת, ענייני בית ספר וכו‘. בשלב זה ההורים והילדים כבר עייפים וחסרי סבלנות, מה שגורם להתנהלות הבית באוירה לא נעימה ונינוחה.

 

הנוכחות ההורית חשובה מאוד לילדים, גם אם ההורים עסוקים בעניינים אחרים, אך נוכחות בלבד היא לא זמן איכות עם ילדיכם, מכוון שהילד לא שותף לעשייה מסויימת אתכם ולא נהנה מעשייה משותפת זו.

 

אז מה הפתרון שאני מציעה?

תחילה, ההורים צריכים להמשיך ב"נוכחות הורית" שמאוד חשובה לילד. מעבר לכך, ההורים צריכים להתאמץ יותר ולמצוא זמן שיושקע בפעילות מסויימת עם הילד, כלומר "זמן איכות" עם ילדיכם. בזמן זה, יש להימצא רק עם הילד, ללא הסחות דעת, אחים נוספים, חברים מלווים, טלפונים, שיחות חטופות עם הבן זוג, או כל דבר אחר שיפריע לזמן האיכות עם הילד ויקטע אותו.

בזמן זה, נמצאים רק עם הילד, יוצרים קשר עין, משוחחים עמו, ועושים פעילות משותפת.

 

נסו ותיווכחו בשינוי לטובה בקשר עם ילדיכם ואף בהתנהגותם!

זמן איכות עם הילד כל כך חשוב, גם אם הוא מועט. אם נקדיש לילד פעמיים בשבוע, כל פעם חצי שעה, מערכת היחסים ביניכם תשתפר ותצמצם משמעותית את הצורך של הילד בתשומת לב מיותרת בשאר הזמן. הילד ירגיש שהוא חשוב לכם כי אתם מקדישים רק לו מזמנכם ולא מתייחסים לשאר היקום בזמן זה, ואז יחסו אליכם ישתפר במצבים שתפנו אליו או תבקשו ממנו משהו... והכי חשוב, תיווצר תקשורת בריאה ביניכם.

 

 

על הכותבת:
דורית חרמון
ליווי והנחייה להורים וצוותי חינוך
https://goo.gl/NwFoFu

 


עוד באותו נושא

מנהיגות הורית על רגל אחת

גישת ההתנגדות הלא-אלימה או הסמכות החדשה זכתה לתהודה חיובית בעולם כולו. הסיבה נעוצה אולי בכך שהגישה מצליחה לענות על האתגר העיקרי להורים בימינו.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!