קבלו מתכון נפלא לסופגניות נטולות גלוטן כל כך טעימות שלא תרצו להפסיק לזלול וכל כך קלות להכנה עד שגם הילדים יכולים להצטרף אליכם למטבח לשעה קלה לכבוד החנוכה...

"מבין כל מאכלי הבצק", סיפר לי השבוע חבר צליאקי (שאסור לו לאכול גלוטן), "אני הכי מתגעגע לסופגניות". דבריו נחרטו לי בזיכרון ומיד פניתי לחברתי האופה המחוננת אילנה קגן, שהסכימה להזמין אותי ואת סיון לשיעור פרטי ולאפשר לנו לגלות לכו-לם את המתכון שלה לסופגניות ללא גלוטן שהן גם כל כך קלות להכנה שילדים יכולים לעזור בעבודה וגם כל כך טעימות שאי אפשר להרגיש בהבדל בינן לבין הסופגניות מהקמח הרגיל.

המצרכים

1 כף שמרים יבשים

¼ 1 כוס מים פושרים

1/2 כוס דבש

2 ביצים

1/4 כוס שמן

1 כפית חומץ תפוחים

2 כפיות מלח

1 כף זנטאם גאם

1 כוס קמח טפיוקה

½ 1 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (עבור מי שאינו מעכל שיבולת שועל ללא גלוטן – ניתן להחליף ב-1/2 כוס קמח תפוחי אדמה + 1/2 כוס קמח חומוס + 1/2 כוס קמח טפת)

1/2 כוס קמח אורז


אופן ההכנה

1. בקערת מערבל ממיסים את השמרים והדבש במים. נותנים לשמרים לצור קצף.

2.מוסיפים את הביצים, השמן והחומץ. מערבבים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את הקמחים ומערבבים לתערובת אחידה. הבצק יצא במרקם נוזלי כמו בלילה של עוגה.

4. מחממים את התנור ל60 מעלות ובינתיים מרפדים תבנית קאפקייקים בכוסיות קאפקייקים ויוצקים את הבלילה לתבנית (לכוסיות).

5. מכניסים את התבנית לתנור ומכבים את התנור. נותנים לסופגניות לתפוח ולהכפיל בנפח, כ30 דקות.

6. מחממים שמן בסיר בינוני עמוק כ1/3 מעומק הסיר. מוציאים את הסופגניות מהתבנית, מורידים את הנייר מכל סופגניה ובזהירות מכניסים לשמן, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב כ2-3 דקות מכל צעד. מומלץ לא יותר מ 3 סופגניות בכל פעם.

7. מכינים כלי עם נייר סופג ומוציאים את הסופגניות בעזרת כף עם חורים על הנייר.

8. כשכל הסופגניות מטוגנות אפשר לקשט עם אבקת סוכר, סוכריות צבעוניות או ככל העולה על דעתכם...

 

חג שמח!!



 

על הכותבת:
אילנה כגן
My Bake Stop
קינוחים ומאפים ביתיים
לחמים, חלות, עוגות מיוחדות ובהזמנה אישית
www.facebook.com/mybakestop
www.instagram.com/MyBakeStop

 

עוד באותו נושא

עוגה בעיצוב חבוי ליום העצמאות

לכבוד יום העצמאות המתקרב עלינו לטובה, החלטתי לשתף אתכם בהדרכה מפורטת להכנת העוגה החגיגית הזו.

סלט גזר שילדים אוהבים

סלט גזר חי וטעים שבמשפחה שלי נהוג להגיש בכל ארוחה. יש האוכלים אותו ביחד עם המנה העיקרית, ויש האוכלים אותו כקינוח

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?