אם לומר את האמת, די ברור לנו שגם בלי שתקראו שורה אחת מהכתבה הזו, אתם כבר יודעים שלשתות מים זה חשוב.
כפי שאנחנו זקוקים לאוויר כדי לחיות, הגוף שלנו לא יכול לתפקד ללא מים. הפעולה הפשוטה הזו מסייעת, בין השאר, לעיכול תקין, שמירה על טמפרטורת הגוף, ירידה במשקל, שיפור מצב הרוח, טיהור הגוף והגנה על העור. בתקופות מסויימות מומלץ לשתות יותר מים מהרגיל, נניח בימים חמים במיוחד, כשסובלים מקלקול קיבה ולהבדיל - כשנמצאים בהריון. המים הם בעלי תפקיד חשוב ומשמעותי גם בשלבים השונים של התפתחות הילד, עוד מהרגע שלבו מתחיל לפעום ברחם.
למה חשוב לשתות יותר מים בהריון?
ברשימת האסור-מותר-מומלץ האינסופית שתמצאו בכל ספר הדרכה או בלוג של רופא, יופיע בדרך כלל דגש מיוחד על שתיית מים. אם עד כה מספר כוסות מים פה ושם הספיקו, כעת מומלץ ללגום במהלך היום כשני ליטרים של מים.
מים הם רכיב מרכזי בין המשאבים הקיומיים שאם חולקת עם העובר שבבטנה, והוא זקוק להם כדי להתפתח.
אמנם מצד אחד, אנחנו יודעים שהמשמעות של נוזלים נוספים פירושה גם עוד כמה ריצות לשירותים, אבל מצד שני, המים עשויים לעזור בהרגעת הבחילות, להקל על העייפות, למנוע התייבשות, עצירות ושלל פלאות הגוף בתקופה זו.
חצי שנה של חסד
לאורך השנים הבאות תצטרכו לוודא שהילדים שותים מספיק מים, אבל לפחות בששת החודשים הראשונים לחייהם אתם פטורים מדאגה זו. רופאים ומומחים להתפתחות הילד ממליצים לא לתת לילד לשתות מים לפני גיל חצי שנה, וגם אז בכמויות קטנות ולאחר התייעצות עם רופא משפחה. בשלב הזה לחייו מקבל הפעוט את הנוזלים הדרושים לו דרך חלב האם או תחליפי חלב, וצריכה ישירה שלהם עלולה לגרום לבעיות במערכת העיכול, ירידה בחום הגוף ועוד.
יחד עם זאת, גם אם אינכם צריכים לדאוג לשתיה של ילדכם, אתם צריכים לדאוג לעצמכם, לשמור על כוחותיכם ולהקפיד על שתיה מרובה כל הזמן.
מחצית שניה והחיים עצמם
החל מגיל חצי שנה (ולאחר אישור רופא) אפשר לתת לתינוקות לשתות מים.
את המים, שיכולים להגיע מהברז או ממתקן מים ביתי, יש להרתיח ולצנן לפני שמגישים לתינוק. עם זאת, חשוב לציין שבאופן כללי מומלץ לא לתת לתינוקות לשתות ממי ברז, עקב מתכות וחלקיקים שעלולים להימצא בהם. בנוסף, כדאי לזכור שמנגנון הצמא לא עובד בצורה יעילה אצל פעוטות ותינוקות ולכן הם נוטים להתייבש יותר מאנשים מבוגרים.
גופם של ילדים מורכב מ-75% מים, כאשר 85% מכמות זו נמצאים במוח. אם הם יתייבשו אפילו מעט, הדבר ישפיע על התנהגותם, בריאותם ותפיסתם הקוגניטיבית.
אף אחד לא מצפה מכם להתחיל לייצר טבלאות אקסל עם אחוזים, מספר כוסות מים שנשתו וצבע השתן (צהוב – לא טוב, שקוף – אלוף). כל מה שעליכם לעשות הוא להתייעץ עם רופא המשפחה בנוגע למועד השתיה הראשון וכמות המים שהוא ממליץ ליום.
סרבנות טרום-צבאית
על פניו הכל פשוט וקל: הרופא מנחה לגבי כמות הנוזלים, אתם ממלאים בקבוק במים מורתחים שצוננו והתינוק שותה. אבל מה עושים עם סרבני בקבוקי מים ואיך אפשר לעודד אותם לשתות כנגד כל הסיכויים? קבלו כמה טיפים שיעזרו.
שיהיה בהצלחה!!
על הכותבת:
שולי שני,
בלוגרית וכותבת בתחום הבריאות
עוד באותו נושא
זה התחיל בביקור אצל הרופא בעקבות שיעול מתמשך של הבן שלי.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...