בנות שמגיעות אלי לסדנאות אפייה, שואלות תמיד שתי שאלות קבועות: "איך את קונדיטורית בעוד שהנך כזו רזה?" ו-"איזה טעימים הקטנים האלה- אפשר מתכון...?"

אז אני לא הולכת לחשוף את הסוד הראשון (סתם, אין סוד, ככה נולדתי), אבל אני כן הולכת לפנק אתכם במתכון ל"קטנים האלה" שהם בעצם פחזניות פרמז‘ן קטנטנות ונהדרות. מזהירה מראש - כדאי שתכינו הרבה, שלא יריבו עליהן בשולחן החג...

 

לבצק רבוך

מצרכים

250 ג"ר חלב

115 ג"ר חמאה

5 ג"ר מלח

--------------

130 ג"ר קמח

--------------

200 ג"ר ביצים טרופות

--------------

110 ג"ר גבינת פרמז‘ן מגוררת

אופן ההכנה

  1. שוקלים בסיר את החלב, חמאה ומלח ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים היטב בעזרת כף עץ כך שלא ייווצרו גושים. ממשיכים בבישול עד לאידוי של הנוזלים תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את הבצק שהתקבל לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים במהירות איטית כ-5 דקות עד להתקררות.
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
  5. לבסוף מוסיפים את הפרמז‘ן וממשיכים בערבוב קצר עד לאיחוד.
  6. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק 10.
  7. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
  8. מזלפים פחזניות קטנות במרווחים אחידים.
  9. על כל פחזנית מורחים מעט ביצה טרופה בעזרת מברשת ומפזרים מעל מעט שומשום.
  10. אופים 20 דקות ב-160 מעלות.
  11. מיד כשהתנור מצפצף גונבים מהמגש חם-חם... הפחזניות טעימות חמות או קרות.

 

 

חג שבועות שמח!!!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

עוגיות פתי בר הום-מייד

עוגיות פתי בר ביתיות, טעימות ופריכות מבצק ברטון שכל ילד ייהנה להכין וגם לזלול...

פסטה ברוטב תרד ופטריות טבעוני, שילדים ומבוגרים מחסלים

לפני שהיו לי ילדים, תמיד הבטחתי לעצמי ש"הילדים שלי יגדלו בריא". כן. הם יאכלו רק אוכל בריא, רק ירקות...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?