מי לא אוהב אלפחורס, העוגיה הארגנטינאית הנימוחה הממולאת בריבת חלב מתוקה והמגולגלת בקוקוס... אצלנו בבית הן מתחסלות ממש מהר... קבלו מתכון מושלם לאלפחורס הורסים.

בצק אלפחורס

מצרכים

200 ג"ר קמח מנופה

200 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

--------------------

100 ג"ר פודינג וניל

150 ג"ר קורנפלור

10 ג"ר אבקת אפייה

120 ג"ר אבקת סוכר

--------------------

65 ג"ר חלמונים (כ-3 חלמוני ביצה S)

3 כפות ברנדי

1 כפית תמצית וניל

 

למילוי

ריבת חלב

קוקוס טחון

 

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח וחמאה קרה עד לקבלת פירורים (מירקם חולי).

2. מוסיפים את כל האבקות: פודינג, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר, ועושים עיבוד קצר.

3. מוסיפים את הנוזלים: חלמונים, ברנדי, וניל, ומעבדים כמה שניות - רק עד קבלת בצק.

4. מוציאים את הבצק לניילון נצמד ומכניסים לקירור (לפחות שעתיים במקפיא).

5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ.

6. מחממים תנור ל- 160 מעלות.

7. אופים 12 דקות (העוגיה נשארת די לבנה, התחתית נהיית מעט זהובה).

8. מצננים את העוגיות.

9. מסדרים בזוגות. (אם יש עוגיות שיצאו פחות יפה אפשר לשים אותן כעוגיות התחתונות ומעליהן לשים את היפות).

10. מזלפים תלולית נדיבה של ריבת חלב על כל עוגיה, וסוגרים מעל עם בת הזוג.

11. מגלגלים בקערה עם קוקוס ו...מוכן לאכילהJ

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

יצירת עץ אכיל לט"ו בשבט

רעיון ליצירה באוכל לקראת חג האילנות, שלא תצריך אף אחד לצאת לקור ולבוץ אבל תשאיר טעם טוב בפה וחיוך על הפנים.

פחזניות פרמז'ן

בנות שמגיעות אלי לסדנאות אפייה, שואלות שתי שאלות קבועות: "איזה טעימים הקטנים האלה- אפשר מתכון...?"

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?