הפעם אני משתפת אתכם במתכון שפחות מתאים להכנה עם הילדים אלא להיפך... בשביל המתכון הזה תצטרכו שבן/בת הזוג ייקחו את הילדים ויפנו לכם את הבית לחצי יום לפחות...

אז לכל מי שלא נבהל מההקדמה, הנה הסיפור מאחורי המתכון: הכנתי אותו לערב קונדיטורים יוצרים בו לקחתי חלק. נתבקשנו לבחור קינוח קלאסי ולהכין אותו בפרשנות אישית.

אני החלטתי להכין רליז'יוז, שזה קינוח צרפתי אשר בגרסא המקורית שלו הוא בצבעי שוקולד ווניל, ולכן גם כונה בשם "נזירה" (כי המראה של מגדל פחזניות בשחור-לבן הזכיר מראה נזירה). אני נתתי דרור לאהבת הורוד שלי והכנתי רליז'יוז קצת אחרים, כי מי אמר שנזירה לא יכולה ללבוש ורוד?

שטרוייזל ורוד

המצרכים

100 ג"ר חמאה

100 ג"ר סוכר

130 ג"ר קמח

צבע מאכל ורוד (ג'ל)

 

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק.
  2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומכניסים להקפאה לחצי שעה.
  3. קורצים מהבצק הקר עיגולים בקוטר 3.5 ס"מ ובקוטר 5.5 ס"מ.
  4. שומרים את עיגולי השטרוייזל במקפיא עד לסיום הכנת הפחזניות.

בצק רבוך

מצרכים

125 ג"ר חלב

125 ג"ר מים

113 ג"ר חמאה

3 ג"ר מלח

16 ג"ר סוכר

150 ג"ר קמח

250 ג"ר ביצים טרופות

 

אופן ההכנה

  1. שוקלים בסיר את החלב, מים, חמאה, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים היטב בעזרת כף עץ כך שלא ייווצרו גושים. ממשיכים בבישול עד לאידוי של הנוזלים תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את המאסה שהתקבלה לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים במהירות איטית כ-5 דקות עד להתקררות.
  4. כשהמאסה בטמפרטורה נמוכה מ-70 מעלות, מוסיפים ביצים בהדרגה. לשים לב כי אולי לא נזדקק לכל כמות הביצים, ע"פ מבחן האצבע.
  5. מכניסים את המאסה לשקית זילוף עם צנתר חלק 10.
  6. מחממים תנור ל185 מעלות.
  7. מזלפים פחזניות- חצי מגש פחזניות בקוטר 3.5 ס"מ וחצי מגש פחזניות בקוטר 5.5 ס"מ.
  8. על כל פחזנית מניחים עיגול בצק שטרוייזל ורוד בגודל המתאים .
  9. אופים ב-185 מעלות 15 דקות ועוד 10 דקות ב160 מעלות (את הפחזניות הקטנות מוציאים מהתנור כמה דקות לפני הגדולות. יותר קל אם אופים בשני מגשים נפרדים).  
  10. מצננים לפני מילוי.

קוויאר דובדבן

מצרכים

150 ג"ר מחית דובדבן

50 ג"ר מים

1.8 ג"ר אגר אגר

10 ג"ר סוכר

2 ג"ר ג'לטין מומסים ב- 10 ג"ר מים

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים את כל המרכיבים למעט הג'לטין.
  2. מוסיפים את הג'לטין ומורידים לטמפרטורה של 45 מעלות.
  3. מעבירים לבקבוק לחיץ.
  4. מטפטפים טיפות לכלי עם שמן קר מאד (השמן צריך להיות במקרר יום לפני).
  5. בעזרת מסננת מוציאים את כדורי הקוויאר.

 

קישוט אופלין

מצרכים

50 ג"ר פונדנט

20 ג"ר גלוקוז

3 ג"ר חמאה

צבע מאכל ורוד (ג'ל)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים בקלחת את כל המרכיבים  ל- 160 מעלות.
  2. משטחים על גבי נייר אפייה ומניחים להצטנן כמה דקות.
  3. טוחנים במעבד מזון.
  4. מפזרים בעזרת נפה את האבקה שהתקבלה על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  5. אופים 3 דקות ב- 170 מעלות.
  6. מצננים, ולאחר מכן שוברים לחתיכות בגודל הרצוי.

 

קרם מסקרפונה-וניל ורוד

מצרכים

250 ג"ר שמנת מתוקה

200 ג"ר גבינת מסקרפונה

80 ג"ר אבקת סוכר

גרגרי וניל ממקל וניל אחד

צבע מאכל ורוד (ג'ל)

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומערבלים עד לקבלת קרם יציב.
  2. מחלקים את הקרם בין שני שקי זילוף- אחד עם צנתר כוכב 18 ואחד עם צנתר רוזטה 2D.
  3. ממלאים את כל הפחזניות (תוך שימוש בשק עם הצנתר כוכב).

הרכבת המנה

א.     מניחים על תחתית קרטון אישית פחזנית ורודה גדולה

ב.     מזלפים מעל קצת קרם ומדביקים אליו פחזנית ורודה קטנה

ג.      מזלפים קרם ורוד סביב הפחזנית הקטנה (צנתר כוכב)

ד.     מזלפים רוזטה מעל הפחזנית הקטנה (צנתר 2D)

ה.    מניחים כמה כדורי קוויאר דובדבן על הקרם

ו.       מקשטים בקישוט סוכר ורוד

 

 

בתאבון!!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

רוטב פסטה (ושאר ירקות) עשיר

קבלו מתכון לרוטב עגבניות עשיר, טעים ובעל טקסטורה מיוחדת שיהפוך את הפסטה שלכם למעדן מלכים...

נוסטלגיה: קסטה ביתית

לכבוד הקיץ הנה לפניכם מתכון עם טעם של פעם שגם הילדים ייהנו להכין ולזלול: קסטה שוקו וניל.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?