מתכון לאוזני המן פריכות וטעימות במילויים שילדים (וגם מבוגרים!) אוהבים מאד.
ממתכון זה מתקבלות כ-70 אוזני המן בגודל בינוני.
מלית שוקולד
מצרכים
150 ג"ר שוקולד מריר 55% ומעלה
125 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות קקאו בלגי
אופן ההכנה
1. ממיסים את השמנת והשוקולד (במיקרו או על באן מארי) ומערבבים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקקאו וטורפים עד שאין גושים והקרם אחיד.
3. מקררים עד שהקרם מסמיך ונוח לעבודה.
4. מעבירים לשקית זילוף.
בצק פריך
מצרכים
420 ג"ר קמח
2 ג"ר מלח
300 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 ג"ר שקדים מולבנים טחונים
190 ג"ר אבקת סוכר
60 ג"ר ביצים
אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד לקבלת פירורים (מירקם חולי).
2. מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ועושים עיבוד קצר.
3. מוסיפים ביצים ומעבדים כמה שניות- רק עד קבלת בצק.
4. מוציאים את הבצק לניילון נצמד ומכניסים לקירור (לפחות שעתיים במקפיא).
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ (או גודל אחר, לפי החותכן שיש לכם,רק קחו בחשבון שינויים בזמן האפייה).
6. מזלפים מלית שוקולד טעימה במרכז כל עיגול.
7. על כל תלולית שוקולד מפזרים כמה עדשים צבעוניות/ שוקולד ציפס וסוכריות מזרה צבעוניות/שוקולד ציפס וחתיכות קטנות של תפוז מסוכר (בהתאם למה שאתם אוהבים).
8. סוגרים את הבצק לצורה של אוזן המן ומהדקים.
9. מכניסים את התבנית לקירור לחצי שעה (כך האוזניים לא יפתחו במהלך האפייה).
10. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
11. אופים 15 דקות (עד להזהבה) ומצננים.
12. מפזרים אבקת סוכר.
13. מכניסים מהר למשלוח מנות לפני שיגמר...
על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts
עוד באותו נושא
ממרח המשלב זיתים ואגוזי מלך, שגם הם ידועים כבר מתקופת המקרא כבעלי סגולות מרפא רבות.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...