את המתכון לריבועים הקטנים והטעימים הללו כתבתי בגעגוע עז לטעמי ילדות, הכי כיף להכין אותם עם הילדה הפרטית שלי. בצק פריך, ריבה משובחת... כמה פשוט - ככה טעים. אז למה אתם מחכים...?

ריבועי ריבה - פירורים

המצרכים

250 ג"ר קמח

150 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות

25 ג"ר אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)

60 ג"ר אבקת סוכר

2 כפיות תמצית וניל טהור

2 כפות חלב קר

כחצי צנצנת ריבת תותים עם חתיכות פרי (או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים)

 

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והחמאה הקרה עד לקבלת מרקם חולי.

2. מוסיפים את אבקת הסוכר ואת אבקת השקדים וממשיכים לערבב עד לאיחוד.

3. מוסיפים את תמצית הוניל והחלב וממשיכים בערבוב קצרצר רק עד להתחלת איחוד המרכיבים לבצק.

4. מחממים את התנור ל175 מעלות.

5. עוטפים רינג בגודל 20*20 בנייר כסף ונייר אפייה ומשמנים.

6. משטחים בעזרת הידיים כ-60% מהבצק שהתקבל ברינג ודוקרים במזלג.

7. מורחים את הריבה בשכבה נדיבה על הבצק. מומלץ להשתמש בריבה עם חתיכות פרי, כך תקבלו יותר עניין וטעם בכל ביס.

8. מפזרים את פירורי הבצק שנותרו מעל הריבה ומפזרים עוד קצת אבקת שקדים מעל הכל.

9. אופים 30 דקות בחום 175 מעלות.

10. מצננים בטמפרטורת החדר או חצי שעה במקרר, ואז חותכים לריבועים.

11. מנפים אבקת סוכר מעל הריבועים.

12. אוכלים ונזכרים בטעמי ילדות.

 

 

בתאבון!!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

אלפחורס

מי לא אוהב אלפחורס, העוגיה הארגנטינאית הנימוחה הממולאת בריבת חלב מתוקה והמגולגלת בקוקוס...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!