ככל שנזמין יותר אנשים, האירוע יהיה יקר יותר, יזמינו אותנו יותר בחזרה, תתחיל דילמת המתנות, רק המתנות שנצטרך להעניק יעלו כמו חצי אירוע נוסף... מה עושים?
זה מתחיל בכיתה ו וממשיך עד תחילת כיתה ח.
זה משמח אבל מכביד.
מרגש אבל מלחיץ.
פרטי אבל ציבורי.
אישי אבל חשוף.
כן, לזה בדיוק התכוונתי.
אירועי בנות ובני המצווה.
באירועים האלה יש הכל:
אירוע משמח, נקודת ציון נוספת בהתבגרותם של ילדנו. סיבה אמיתית למסיבה. ערך דתי עליון. אנחנו רוצים שכולם יהיו שותפים לשמחה המשפחתית שלנו. ואם יש סיבה למסיבה, למה לא לשמוח קצת?
אבל ככל שנזמין יותר אנשים, כך האירוע יהיה יקר יותר, ויש סיכוי סביר שיזמינו אותנו בחזרה ואז תתחיל דילמת המתנות: אם הילד ילך לכל האירועים אליו הוא מוזמן – רק המתנות שניתן, יעלו כמו חצי אירוע נוסף.
וההפקה, לפעמים נדמה שהיא הסיבה האמיתית למסיבה: כניסה של חתן/כלת המצווה לאולם מתוך צדף, על גיפ מקושט בזיקוקים, שתי שמלות, קליפ, בוק, ואסור בשום אופן וחזור על גימיק שכבר היה במסיבה אחרת. לך תמציא את הגלגל מחדש...
האם זה התחיל באירועי המצווה? בואו ננסה להיזכר: הרי ביום הולדת 5 של הנסיך הרמנו אירוע של "הישרדות". כל השנה דיברו על המסיבה והילד היה הכי מקובל בכיתה. שווה היה לדחות את טיפול השיניים שלי בשנה. לא??
מה בעצם קורה לנו?
אנחנו מובילים את ילדינו למקום אליו היינו רוצים שיהיו או מובלים בזרם שוצף של לחץ חברתי? מי באמת רוצה כזה אירוע, שלא ישכח לא בזיכרון וודאי שלא בחשבון הבנק לתקופה ארוכה אחרי שהוא נגמר? מאיפה זה בא באמת? מה המחיר שאנחנו מוכנים לשלם? ערכי, חברתי, כלכלי?
איך עושים את זה אחרת? איך מלמדים את הילדים (וגם את ההורים) צניעות? איך לא נסחפים לתחרות הזו שלא עושה טוב לאף אחד באמת? איך אירוע משמעותי לילד היקר לנו מכל לא יעלה לנו ביוקר, יכניס אונו ללחץ אישי ויכול להפוך את המצב הכלכלי העדין בבית לבור עמוק שיקשה עלינו לצאת ממנו?
לתחרות ימי ההולדת ישנם שני היבטים מרכזיים: הלחץ הסביבתי והערכים המשפחתיים. שניהם מתקיימים בנפרד אך לא נפרדים אחד מהשני ולשניהם השלכות משמעותיות על כלכלת המשפחה.
בואו נדבר על ערכי המשפחה:
הסביבה שלנו:
במקרים רבים אנו יוצרים את הסביבה שאנחנו חיים בה. התחרות, אם נשים את הדברים על השולחן, היא הרבה פעמים בין ההורים. אני מבקשת לספר לכם על כמה הורים שהחליטו לשנות את הסביבה התחרותית שבה הם חיים ולעשות את הדברים אחרת, אולי תמצאו משהו שיתאים גם לסביבה שלכם:
בכל תחום בהם הילדים מעורבים, מצופה מאתנו, ההורים, להוות דוגמא להתנהגות ולערכים. אנחנו נשפיע על ההחלטות הכלכליות של ילדנו אם יהיו נכונות, מחושבות וטובות או מונעות מלחצים סביבתיים שיעלו לנו ביוקר.
משפחות רבות שליוויתי קרסו כלכלית לאחר שהרימו אירועים גדולים מעבר ליכולתם הכלכלית. המשבר הכלכלי, איבוד החסכונות, ההלוואות הרבות כדי לכסות את האירוע גרמו למשפחה לאבד את עצמה. והכל התחיל באירוע משמח.
היו נאמנים לעצמכם, לתקציב שלכם וחשוב מכך – לערכים שלכם.
ושיהיה במזל טוב!
על הכותבת:
יפעת בכר,
מנכ"ל "אפשר גם אחרת"
הרצאות, סדנאות וליווי כלכלי למשפחות
חמשת הצעדים לחופש כלכלי
טלפון: 053-62-80809 | אתר: www.efshargam.com
הצטרפו אלי בפייסבוק https://www.facebook.com/efshargam
עוד באותו נושא
מתלבטים כיצד לחגוג יום הולדת לפעוטות? רוצים לשמח ולרגש את הילדים? להלן כמה הצעות שיסייעו לכם
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...