בזמן האחרון כמה מחבריי סיגלו לעצמם אורח חיים טבעוני, וכשהם באים אליי אין לי קינוח להציע להם... אז מה עושים? מתחילים "לשחק" עם חומרים חדשים, ורוקחים מאפים טבעוניים טעימים. והכי כיף - כשגם הילדים מצטרפים לעשייה!
העוגיות שלפניכם נהדרות גם לטבעונים וגם לבעלי רגישות לביצים/מוצרי חלב, ונכון, הכותרת אולי מבלבלת... שהרי דבש הוא לא מוצר טבעוני, אבל כשמחליפים אותו במולסה מקבלים דובשניות ממש ממש ממש טעימות ורכות, אז שימו עליכם סינר ותכינו את הנהדרות האלה!
המצרכים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1.5 כפיות גינגר טחון
0.5 כפית ציפורן טחון
1 כפית קינמון
0.5 כפית אגוז מוסקט
0.5 כוס שמן קוקוס (במצב נוזלי)
0.5 כוס סוכר חום
0.25 כוס מולסה
3 כפות מים
2 כפות ליקר שקדים (לא חובה, אפשר להמיר במים)
סוכר לבן לגלגול העוגיות לפני האפייה
אופן ההכנה
על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts
עוד באותו נושא
מדי שנה נפטרים באופן פתאומי עשרות תינוקות, במה שמכונה מוות בעריסה. איך נפחית את הסיכון בצורה משמעותית?
תקופת חגי תשרי היא תקופה של לחץ במשפחה הישראלית הממוצעת ולכן אנשים עם נטייה לחרדות בכלל ולOCD בפרט...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...