צ'ורוס הוא קינוח ספרדי מטוגן שהולך מעולה בכל ימות השנה ובעיקר בחנוכה. לצורך הכנת מתכון זה תזדקקו לשקית זילוף, צנתר משונן, מדחום ומספריים. בהצלחה!

המצרכים

240 ג"ר חמאה

0.5 כוס סוכר

1 כוס מים

1 כוס חלב

קורט מלח

2 כוסות קמח

5 ביצים טרופות

שמן קנולה לטיגון

סוכר וקינמון להגשה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את החמאה, סוכר, מים, חלב ומלח ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש, מוסיפים בבת אחת את הקמח, ומערבבים היטב עם כף עץ עד ליצירת כדור בצק בסיר.
  3. מעבירים את הבצק שהתקבל למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות איטית כמה דקות עד להתקררות (עד שאפשר לגעת בקערה והיא חמימה למגע ולא רותחת כמו בהתחלה).
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים לבצק אחיד (מתקבל בצק רך במירקם נוח לזילוף).
  5. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן 14.
  6. מזלפים לתוך סיר עם שמן עמוק שהתחמם (צריך להיות בסביבות 180-190 מעלות), חותכים בעזרת מספריים לגודל הרצוי.
  7. מטגנים מספר דקות עד שהצורוס זהוב משני הצדדים, ומעבירים למסננת.
  8. שופכים על הצורוס החמים סוכר וקינמון ומערבבים בקערה.
  9. מגישים חם. הולך נהדר עם כוס חלב...

 

 

בתאבון!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

להחזיר את התמימות לחנוכה

מאד רציתי לכתוב היום על משהו תמים. על הדלקת נרות עם הילדים תוך שירת שירי חנוכה, על משחק בסביבונים כשהחנוכיה מאירה לידנו

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?