עוגיות פתי בר ביתיות, טעימות ופריכות מבצק ברטון שכל ילד ייהנה להכין וגם לזלול...

המצרכים

225 ג"ר חמאה

1.3 כוסות אבקת סוכר

4 חלמונים (ביצה בגודל M)

2.5 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

0.5 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

1. שמים בקערת מיקסר חמאה רכה ואבקת סוכר ומערבבים לקרם חלק בעזרת וו גיטרה.

2. מוסיפים את החלמונים אחד אחד.

3. מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת אפייה ומלח.

4. ולבסוף - מוסיפים גם את האגוזים.

5. מקררים את הבצק שהתקבל (לפחות שעה במקפיא).

6. מרדדים את הבצק הקר לעובי 5 מ"מ וקורצים עוגיות בעזרת חותכן פתי בר (במידה ואין לכם ניתן להשתמש בכל חותכן אחר, רק לשים לב שזמן האפייה יתקצר אם תשתמשו בחותכן קטן יותר).

7. מכניסים לתנור ל-10 דקות ב160 מעלות ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל-130 מעלות ואופים עוד 20 דקות.

 

אפשר לאכול כמו שזה, אפשר לפזר קצת אבקת סוכר או שאפשר לעשות סנדוויץ פתיבר עם כל ממרח שאוהבים...

 

בתאבון!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

קינוח ביסקוויטים, שמנת וממרח נוטלה

יתרונות בריאותיים: אין... אבל לפחות מדובר במנה מדודה וסבירה בהחלט של 'פינוק'...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?