עם חזרתם של הילדים למסגרות ולשגרת הלימודים אנחנו מתחילים לחפש אחר מתכונים לארוחות או כריכים לשלוח איתם מדי יום לבתי הספר. הנה מתכון בריא, קל להכנה, שניתן להכין ביחד עם הילדים ושילדים אוהבים, שאפשר להכניס לכריך או לאכול כחלק הבשרי בארוחה ושיכול בהחלט להחזיק מעמד בתיק במשך יום שלם.

פסטרמה. בכריך, בפיתה או בלחמניה, הפתרון הקל והטעים לארוחת עשר.

רובנו קונים אותה מוכנה ופרוסה בסופרמרקט, אבל למעשה, אופן ההכנה שלה הוא פשוט למדי והטעם שמתקבל בהכנה הביתית - נפלא הרבה יותר כשהיא מגיעה מאהבה (וללא חומרים משמרים...).

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

מקורה של הפסטרמה הוא בטורקיה, והיא הומצאה בזמן קדום לפני המצאת המקררים, כאשר הבינו שלאחר ששוחטים בהמה ולא מספיקים לאכול את כל הבשר באופן מיידי רבים מחלקיו מתקלקלים במהירות ונוצר צורך לשימור הבשר.

 

הנתחים מהם משתמשים להכנת פסטרמה בעולם הם מגוונים, הפופולאריים ביותר הם כתף בקר, חזה אווז, חזה עוף והודו.

 

בישראל נהוג להכין פסטרמה מחזה הודו, שהנו נתח דל בשומן, עשיר בין השאר בחלבון, ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B.

 

מכיוון שטעמו של חזה ההודו אינו דומיננטי בפני עצמו, ניתן להשרות אותו בסוגי ציפויים ותבלינים שונים והוא סופג היטב את הטעמים המגוונים.

 

ונעבור למטבח

פסטרמה בחרדל ודבש

 

מצרכים

1 נתח של חזה הודו נקבה (בקשו מהקצב שלכם להכין לכם אותו בתוך רשת לצלייה)

למרינדה:

1-2 כפות חרדל

2 כפות דבש

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה

מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומורחים את הבשר מכל צדדיו. משרים את הבשר במרינדה לפחות שעה ואפשר גם למשך לילה.

כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את הבשר מהמקרר ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר. אם יש נוזלים בכלי - שופכים אותם.

עוטפים את הנתח בנייר כסף ועושים בו מספר חורים.

צולים את הנתח בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות במשך כ- 45 דקות, ואז בודקים אם הנתח מוכן, אם לא, צולים 5 דקות נוספות.

לאחר שהנתח מוכן מוציאים מהתנור ומכניסים מיד למקפיא, עדיין עטוף בנייר הכסף למשך 5 שעות לפחות. הדבר נועד כדי לעצור את הבישול ושמירה על העסיסיות.

 

הערה: המתכון הנ"ל הנו לפסטרמה בחרדל ודבש. לפסטרמה חריפה יותר, אפשר להוסיף צילי. לפסטרמה בשום ודבש, יש להוריד את החרדל ולהוסיף שום, ועוד. מספר הגיוונים הוא עצום - אל תפחדו לנסות!

 

 

בתאבון!

 

 

שלכם,

צוות אמאבא

 


עוד באותו נושא

מפלצות ותירוצים - ספר התירוצים הגדול

איחרתם לשעת אפס? נכשלתם במבחן? אינכם מעוניינים שאחיכם הקטן והמעצבן יגרר אחריכם לכל מקום? ספר המפלצות ותירוצים הינו ספר המיועד לילדים ולמבוגרים כאחד.

גלילי מלפפונים לילדים

הרבה ילדים לא אוהבים ירקות בכלל. אני מצאתי, שהירק שהכי קל להתחיל איתו במלאכת חיבוב הירקות על ילדים סרבנים הוא המלפפון.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?