כשפסח בפתח זה סימן לאביב, כשמחשיך מאוחר יותר - סימן שכבר אביב, וכשכולם פתאום רוצים להיכנס לכושר - בטוח שהאביב מגיע!

לפי הרפואה הסינית, האביב הוא הזמן לניקוי הגוף ולהכנתו לקיץ. אחרי שכל החורף ישבנו בבית והתנחמנו במזונות מחממים, עכשיו הזמן לרענן את הנפש והגוף עם המון ירוקים, אוכל מזין, קליל ובריא.

 

יש האוכלים שבוע שלם רק אורז ומאש, שזה באמת קשה, אבל הנה לכם אחלה מנה לארוחת צהריים או ערב, שקל מאד להכין - הכל בסיר אחד, בישול קצר, מזין מאוד והכי חשוב - טעים!! אצלנו אוכלים את זה לפחות פעם בשבוע וכולם אוהבים ומחסלים ישר מהסיר...

 

מאש, אגב, היא סוג של קטניה, דומה לשעועית או לעדשים, ומכל משפחת הקטניות היא הכי קלה לעיכול ולבישול...

היא קלה לבישול, לא זקוקה להשריה ויכולה להצטרף למנה כשהיא מבושלת או מונבטת. המאש עשירה בחלבון, ברזל וויטמין B. היא תחליף מצוין, אגב, לבשר עבור צמחוניים.

 

מאש טעים ואביבי

מה דרוש לנו?

כוס אורז בסמטי

חצי כוס מאש

תבלינים שאוהבים: מלח, פלפל, כורכום, כמון...

קופסא קטנה של רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

מים

 

אופן ההכנה

שמים בקערה אורז ומאש, שופכים עליהם מים רותחים כך שיכסו אותם וממתינים כ-20 דק'.

מסננים את האורז והמאש ושוטפים במים קרים.

מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את האורז והמאש.

מערבבים מעט ומוסיפים 3 כוסות מים.

מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מכסים ומביאים לרתיחה.

כשרותח, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה או עד שכל המים מתאדים.

מכבים את הגז ומשאירים עם מכסה סגור כ-10 דק' נוספות.

* רצוי לאכול בתוספת טחינה...

 

בתיאבון, רק בריאות ואביב שמח!

 

 

שלכם,

הגר עוז

בקרו בבלוג של הגר - לאכול בריא זה משחק ילדים

 

עוד באותו נושא

עוגיות שוקולד "מתפוצצות" לבנים ולבנות

לכבוד החופש הגדול קבלו מתכון שמהווה גם פעילות יצירתית וכיפית וגם קינוח מרענן - וללא גלוטן.

בנטו אביבי עם טוסט פיתה, ביצת ארנבת וגם חסה וגזר

זה מאוד לא "יפני" מצידי להכין בנטו אביבי בעונת הסתיו. ביפן, תכולתה של קופסת הבנטו מושפעת ישירות...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?