שוב חנוכה, ושוב המרכולים, המאפיות והקונדיטוריות עמוסות בסופגניות מטוגנות וטעימות, כבר חודש מלפני שחנוכה התחיל... איזה ריח כייפי, איזה מתוקה וטעימה הסופגנייה עם המילוי הנוזל...

סופגנייה אחרי סופגנייה... עד נר שני כבר נגמר המקום בבטן לסופגניות...

 

ומה עם להכין סופגניות בעצמנו בבית? זה נחמד אבל מתיש... צריך להיזהר שהשמן לא יישרף, שהילדים לא יתקרבו ושחס וחלילה אף אחד לא ייתן ביס בסופגנייה שהרגע יצאה, ויקבל כוויה בלשון...

 

אז השנה החלטתי על משהו שונה: סופגניות אפויות - המילוי כבר בפנים!

ככה אפשר להכין אותן ביחד עם הילדים, כי אין מה לפחד שהשמן יקפוץ.

נכון, הטעם לא לגמרי דומה לסופגנייה, אבל אפשר לשחק עם ציפויים צבעוניים, סוכריות וטעמים, ותאמינו לי, זה טעים!

 

מה דרוש לנו?

בלילה קלה להכנה של סופגניות, כמו זו לדוגמא (עובד גם עם קמח תמי).

קוביות שוקולד בטעם שאוהבים/מרשמלו/קוביות וופל/חתיכות פרי או כל דבר אחר שאתם מוצאים לנכון לשים בתוך סופגנייה!

תבניות סיליקון של מאפינס (אפשר גם חד פעמיות)

 

וכעת,

בעזרת האצבעות, משמנים בנדיבות את התבניות

בעזרת כף שמים מעט בלילה בתוך כל מנז‘ט - כך שיישאר קצת רווח בין סוף הבלילה וסוף השוליים (בקיצור- לא למלא עד הסוף).

בתנועה מהירה ובאומץ דוחפים לתוך המאפין את קוביית השוקולד, או כל מה שבחרתם לשים.

מכסים ומסדרים את הבלילה כך שתכסה את השוקולד.

מורחים מעל עוד קצת שמן.

אופים על 180 מעלות עד שהסופגנייה/עוגה שחומה, כ- 15/20 דק‘.

מחכים שיתקרר מעט ונוגסים ביס גדול.

 

זהירות! המילוי תמיד חם יותר מהעוגה!!!

 

אפשר גם - לפזר מעל אבקת סוכר, לצפות ברוטב שוקולד או למלא אותה בריבה רק אחרי שהיא מוכנה...

 

 

חנוכה שמח!!!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
לאתר שלי http://www.sipurmatok.co.il/
052-3335563

 


עוד באותו נושא

מכינים סופגניות עם הילדים

אספנו כמה מתכונים מעולים לחג והוראות בטיחות שיעזרו לכם ולילדכם לעבור את החוויה בבטחה ובהנאה מרבית

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?