יכול להיות ששמתם לב, יכול להיות שלא, אבל לאט לאט ובשקט בשקט הטורטייה כבשה את עולמנו...

היא נמצאת במסעדות ובבתי הקפה (בחלק מהמקומות נקראת "ראפ"), היא נמצאת בכל קבלות הפנים בחתונות האחרונות, ויש חבילות טורטייה אפילו בסופרמרקטים.

 

אז מיוחד בטורטייה?

היא בעצם סוג של לאפה, ואנחנו אוהבים לאפות, אבל היא דקה מאוד, ויש גם להשיג טורטייה מקמח מלא, כך שאפשר לאכול טורטייה עם תכולה מאוד מזינה, ולא לדחוף מלא לחם בדרך...

אפשר לתת לילדים לשחק אתה, כלומר - לשים את כל התוספות על השולחן ושכל אחד ירכיב את הטורטייה שלו, אתם רק תעזרו לגלגל ולסגור כך שיהיה נוח לאכול.

אפשר גם לקחת אותה לביה"ס, עטופה בנייר כסף ששומר על הצורה שלה.

בקיצור - יש אינספור אפשרויות, לגלגל וליהנות!

 

אז הנה ההצעה שלי, אבל שוב - כל מה שמכניסים יוצא טעים. כדאי להשתדל שיהיו בפנים גם ירקות וגם חלבונים, כך שזו תהיה ארוחה מזינה בפני עצמה.

 

מה דרוש לנו?

טורטיות לפי מספר הסועדים.

טחינה שאוהבים (אפשר גולמית ואפשר להכין).

ירקות: כדאי במקלונים - מלפפון, גמבה, חסה.

שעועית ברוטב עגבניות (אפשר משימורים ואפשר להכין).

 

אופן ההכנה

  • מחממים את הטורטייה בתנור כ2 דקות, עד שהיא חמימה.
  • מורחים טחינה בשכבה דקה.
  • מסדרים שעועית במרכז הטורטייה לאורך, כלומר - משאירים שוליים של לפחות 3 ס"מ מכל צד.
  • מניחים על השעועית את מקלוני הירקות - לא להעמיס...
  • מגלגלים: מקפלים את החלק התחתון של הטורטייה - כ3 ס"מ לכיוון מרכז העיגול, ואז מגלגלים את שני הצדדים לכיוון המרכז, עד שנוצר גליל יפה ולא נוזל מלמטה.
  • לילדים צעירים כדאי לעטוף את הבסיס בנייר כסף כדי שלא יתפרק תוך כדי אכילה.

 

בתיאבון!!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

הממתק הראשון שלי

הפעם מוקדש המתכון לתינוקות שמתחילים לאכול ממתקים, ובמיוחד לאורן החמוד, שהוא גם הנסיין שלי לממתקים

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?