בנטו צבעוני ומגוון, שישביע כל ילד שיוצא מהבית ליום לימודים ארוך. מתכון לתבשיל הבשר – בהמשך.

והרי המתכון לתבשיל

המצרכים

300 גר' בשר עוף או בקר בחתיכות מרובעות 1-2 ס״מ כ״א

2 בצלים גדולים חתוכים לריבועים כמו הבשר

2 גזרים חתוכים לפרסות דקות (חצי ס״מ)

3 תפודים בינוניים חתוכים לריבועים 1X1 ס״מ בערך

2 כפות שמן בכבישה קרה (שומשום/זית)

3 וחצי כוסות מים

100 גרם משחת קארי (טייסט אוף אסיה, זה מה שאני משתמשת, הצהוב)

1 כף רוטב סויה

2 כפות מירין

1 כף אבקת קארי

1 כף רוטב טריאקי (ביתי)

 

אופן ההכנה

שמים שמן בסיר, מחממים ומקפיצים את הבשר עד שהוא הופך אפור (בקר) או לבן (עוף), עניין של חמש דקות או פחות.

מוציאים את הבשר אבל לא שוטפים את הסיר, אלא מכניסים לתוכו את הבצל.

מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא מתקרמל קלות (3 דקות בערך).

מוסיפים גזר ותפוחי אדמה, מערבבים דקה, מחזירים את הבשר פנימה, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות.

מוסיפים לסיר את יתר המרכיבים (משחת קארי אבקת קארי מירין טריאקי וסויה) מערבבים בעדיפות, משאירים בסיר פתוח עוד עשר דקות וזהו- מוכן!

 

מסדרים את כל המרכיבים בקופסת הבנטו כך שיהיה צבעוני, מגוון ומושך לעין ו- בתאבון!

 

 

שלכם,
ניבה קרן אור
אמא ל-3,
מנחה להכנת קופסאות בנטו יפניות בריאות בקלות ובהתאמה לטעמם של ילדים ישראליים,
מחברת הספר ״בתוך הקופסה - ספר הבנטו הישראלי הראשון״ ומנהלת הפורום הלימודי "אוישי אובנטו" ללימוד הכנת בנטו .
https://www.facebook.com/groups/258320690991299/

 


עוד באותו נושא

לחמניות גבינה

הנה לחמניות נחמדות וטעימות שכיף להכין וכיף לאכול, בין אם בלי כלום ובין אם כשמורחים בהן ממרח טעים כתוספת.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?