לכבוד השנה החדשה ובמקום עוד עוגת דבש, אני רוצה להתמקד הפעם בסילאן - דבש התמרים.

אם תשימו לב שמדובר בסילאן שמיוצר רק מתמרים ללא תוספת סוכר - תקבלו תחליף דבש מהמם! ממש בריא, טוב גם לתינוקות ותוספת נפלאה לכל מה שתבחרו (אני בבית ממתיקה הכל עם סילאן...).

 

אז לכבוד שנת הסילאן הכנתי פנקייק מתוק לשבת בבוקר, כזה שמעולה ליום שקט של הירגעות לפני ה"חגים".

 

ונעבור למטבח

פנקייק תפוחים וסילאן

 

מה דרוש לנו?

תפוח מקולף וחתוך לחתיכות קטנות (כמו של סלט).

1 ביצה.

1 כוס חלב (אפשר חלב קוקוס או כל חלב אחר).

כוס וחצי קמח כוסמין/קמח שקדים לנמנעים מגלוטן (ואפשר גם קמח חיטה רגיל...).

כפית וחצי אבקת אפייה.

סילאן לפי הטעם - בערך 2 כפות.

שמן קוקוס או חמאה לטיגון (הכי טוב שמן קוקוס כי הוא לא מתחמצן).

 

אופן ההכנה

  • מחממים במחבת שמן קוקוס, מוסיפים את התפוחים ומאדים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהם רכים ואין נוזלים. מכבים את האש.
  • מערבבים את כל שאר החומרים עד לקבלת עיסה חלקה.
  • מוסיפים את התפוחים שכבר הספיקו להתקרר טיפה לבלילת הפנקייק.
  • מחממים מעט שמן במחבת על אש קטנה ובעזרת כף מניחים עיגולים קטנים של בלילה, מחכים שתי דקות והופכים.
  • מסירים מהאש.
  • במקום מייפל אפשר לזלף מעט סילאן למעלה.

 

בתיאבון, ושתהיה שנה סילאן!!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
לאתר שלי http://www.sipurmatok.co.il/
052-3335563

 


עוד באותו נושא

ערכת הפעלה ויצירה לחגי תשרי

ערכה חדשה ומדליקה לראש השנה מבית "תיבת ההפעלות", מלאה בחוויות ופעילויות כיף ויצירה ולגמרי - בחינם!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?