אני בטוחה שלרובכם כבר יצא להיתקל בתמונה כלשהי של קופסת אוכל צבעונית וממש מושקעת, או שכבר שמעתם את השם: בנטו!

שלום לכולם,

אני חוזרת אליכם בשמחה אחרי חופשת לידה ארוכה, חופש גדול וגם מלחמה שממש-ממש שיבשה אותי (ובעצם את כל המדינה).

אבל אחרי כל אלו הגיעה בשעה טובה פתיחת שנת הלימודים ולכבודה הכנתי היום פעילות נחמדה שאפשר לעשות עם הילדים בערב לארוחת הערב, ואפשר גם לקחת לבית הספר בבוקר.

 

אני בטוחה שלרובכם כבר יצא להיתקל בתמונה כלשהי של קופסת אוכל צבעונית וממש מושקעת, או שכבר שמעתם את השם: בנטו!

בנטו זוהי אמנות יפנית שלמה של אוכל בקופסאות, ואיך לעשות ממנו צורות יפות לעין וגם, על הדרך, להרכיב ארוחה מלאה הכוללת חלבונים, פחמימות וירקות – הכל בקופסא אחת.

המשוגעים לדבר גם משתמשים באביזרים להכנת ביצים בצורות, קופסאות מיוחדות ומתכונים ייעודיים לבנטו, אבל היות ואני מאוד אוהבת להיות פרקטית ולהכין דברים שאחרים יכולים להכין ממה שיש להם בבית, הגרסה שלי קצת שונה.

 

מה חשוב לדעת:

  • היצירתיות שלכם חשובה פה מאוד!
  • כל מה שצריך זוהי קופסא מספיק נמוכה, כך שאם סוגרים אותה היצירה שלנו לא תתפרק (וגם לזה יש פתרון, אל דאגה).
  • למי שהילדים שלו ממש לא סובלים ירקות שמרטיבים את הסנדוויץ‘, אפשר להשתמש בקופסא מחולקת או להשתמש בקופסאות קטנות/מנג‘טים מסיליקון עבור הירקות.

 

מה דרוש לנו?

  • עיגול גדול ועיגול קטן- זה יכול להיות פנקייק מלוח, לביבה, לחם עגול, פריכיות אורז... אני השתמשתי בפריכיות גדולות וקטנות, כדי שהבנטו שלי יהיה ללא גלוטן... (אפשר גם לחם או פיתה ללא גלוטן).
  • אצבעות של ירקות - פלפל, מלפפון, גזר.
  • פרי חתוך.
  • מטבל לירקות וללביבות/ פריכיות- אני השתמשתי בממרח שקדים שיש בו המון חלבון והוא מאוד מזין. אפשר גם- טחינה וחומוס, סלט ביצים או כל ממרח אחד שאתם אוהבים, כמובן שעדיף ממרח בריא.

 

מאד מומלץ להיעזר בתמונות של בנטו בהתחלה כדי לשאוב רעיונות ולהבין את הרעיון. אפשר להכין בנטו מכריכים, וגם בנטו ללא צורה מוגדרת- רק יפה וצבעוני. הכל הולך!

 

 

לבנטו חתול

כדי להדביק את הירקות השתמשתי בממרח, וכדי להפריד את הממרחים השתמשתי במנז‘טים מסיליקון, שאפשר להשיג בסופר.

לבנטו כריך לב

חותכים את הכריך באלכסון: אם היה לנו לחם מרובע אז האלכסון היה יוצא משולש, אבל הלחם של כיכר רגילה הוא אליפסה אז יש לנו סוג של חצי עיגול, או בעצם- חצי לב!

לוקחים משני הכריכים את החלק הדומה, הופכים אחד מהם ומצמידים- ליצירת לב!!

* אפשר גם להפוך אותם כך שה"קשה" יגע אחד בשני ואז מקבלים פרפר שאפשר לקשט במחושים.

 

כמובן שאלו הן רק הצעות ואני ממש מחכה לראות איזה בנטו יצא לכם...

* אפשר גם לחתוך את הכריך בחותכן עוגיות באיזה צורה שרוצים, אבל אז נשארות שאריות של כריך - וזה כבר יהיה באחד הטורים הבאים...

 

זה הכל להפעם,

תנו לדמיון שלכם להתפרע, זה כל הכיף! ממש לא חייבים לעשות צורות של פרחים וחיות, רק להשתדל שיצא כמה שיותר צבעוני.

 

* לילדים הצעירים - ההורים יכולים לחתוך והילדים לסדר איך שהם אוהבים.

* אפשר ורצוי לאתגר ילדים גדולים להמציא בנטו משלהם, ואפשר כמובן להפתיע את כולם ביצירה מאת אמא/אבא!

* מנסיוני ומהמחקר שלי בתחום עולה שאין כמעט אף בנטו דומה, וגם אם צורה קצת התפקששה, הצבעוניות בכל מקרה מפצה, והכי חשוב- הילדים מתנפלים.

אז קדימה - להכין ולהתנפל!

 

 

טיפ חשוב מאוד

אם סוגרים את הקופסא ובכל זאת יש תזוזות, הפתרון מאוד פשוט: מכסים בעדינות בשקית או נייר אפייה, מניחים מעל את המפית אוכל/מגבת קטנה מקופלת יפה ואז סוגרים. המגבת דואגת שהכל יישאר במקום.

 

 

בהצלחה ושתהיה שנת לימודים שקטה ופוריה!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

גם ילדים אלרגיים הם ילדים מיוחדים

כשיש ילד שרגיש לחלב, גלוטן או בוטנים, רבים מההורים לא מוכנים לוותר על המאכל של ילדיהם בשביל להתחשב...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?