אמנם בטור הבישול שלנו אנחנו משתדלים להביא מתכונים ללא גלוטן במשך כל השנה, אבל היום רגע לפני חג הפסח זהו זמן מצוין להציע לכם מתכון לעוגיות נפלאות וכשרות לפסח משקדים, אגוזים וחמוציות שיכולות בהחלט להחליף את עוגת המצות המשעממת והמסורתית...

עוגיות אגוזים וחמוציות ללא גלוטן

המצרכים

90 גר‘ שמן קנולה

190 גר‘ סוכר חום בהיר

20 גר‘ דבש

120 גר‘ (2 ביצים גודל M) ביצים

100 גר‘ קמח אורז מלא

30 גר‘ קמח טפיוקה

30 גר‘ קמח קינואה

4 גר‘ אבקת אפייה

2 גר‘ מלח

50 גר‘ (1/3 כוס) סיבים תזונתיים

50 גר‘ מים

200 גר‘ אגוזים-שקדים ולוז, חלק טחונים וחלק גרוסים

120 גר‘ חמוציות שלמות ללא תוספת סוכר

 

אופן ההכנה

במיקסר(וו גיטרה) או בעבודה ידנית עם מטרפה,לערבל היטב שמן,סוכר,דבש וביצים עד לקבלת מירקם חלק ואחיד.

לנפות יחד את כל האבקות ולהוסיף לקערה.לערבל מעט ולהוסיף את המים. לערבל רק עד קבלת מסה אחידה.

להוסיף אגוזים וחמוציות ולערבל באמצעות לקקן.

לקרר היטב.

ליצור עיגולים במשקל 12-15 גר‘ ולהניח על מגש עם נייר אפייה.

לאפות אפייה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לאפות כ-15 דקות אך להיזהר לא לשרוף.

להנמיך את חום התנור ל-140 מעלות ל-20-25 דקות נוספות עד לייבוש מלא. להוציא לצינון מלא ולשמור בכלי אטום.

 

 

חג שמח!

 

 

שלכם,

שף אורן בקר - מסעדת וילהלמינה

רח‘ רב אלוף דוד אלעזר 24, מתחם שרונה תל אביב, טל: 03-6500771. 

 


עוד באותו נושא

תרבחו ותסעדו

הבדיחה מספרת על בעל מרוקאי שרצה לערוך חפלה בביתו. כדי להקל על אשתו את המלאכה (נשמה) הוא קרא לבנותיו וציווה...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!