ארוחת חג ובמיוחד חג הפסח היא סעודה עתירת קלוריות. כמעט כל מאכלי החג הזה הם מועדים לפורענות: מצות, חרוסת, עוגיות קוקוס ובוטנים, והמאכלים החביבים על הילדים: מצייה, מצה עם שוקולד, וכד'...

ארוחת חג ובמיוחד חג הפסח היא סעודה עתירת קלוריות. כמעט כל מאכלי החג הזה הם מועדים לפורענות: מצות, חרוסת, עוגיות קוקוס ובוטנים, והמאכלים החביבים על הילדים: מצייה, מצה עם שוקולד, וכד‘...

מה הפתרון? אפשר לצמצם נזקים בעזרת הקפדה על גודל המנות ומספרן ושימת לב לתזונה מאוזנת, הכוללת הרבה ירקות לצד הפחמימות (או בתוכן).

 

להלן שני מתכונים נפלאים לקניידלך וללחמניות כשרות לפסח שיסייעו לכם לשמור על הבריאות והשפיות בליל הסדר ולאורך החג, באדיבות מועדון ה-100 קלוריות באריזה.

 

הכינו את הקניידלך והלחמניות הכשרות לפסח ביחד עם הילדים והניחו להם להגישם בעצמם בערב החג, תהיה להם תחושת גאווה גדולה להשתתף בהכנות לסעודה!

 

30 קניידלך נימוחים בתוספת ירקות ‘סמויים‘

100 קלוריות ליחידה

המצרכים

משקל דיגיטלי

270 גרם קמח מצה / כ- 1000 קלוריות

150 גרם גזר מגורד / כ- 50 קלוריות

350 גרם קישואים מגורדים / כ- 50 קלוריות

2 כוסות מים / 0 קלוריות

200 גרם מרגרינה / כ- 1450 קלוריות

100 גרם עלי סלרי קצוצים דק / כ- 20 קלוריות (אפשר להחליף את עלי הסלרי בפטרוזיליה או בכוסברה).

25 גרם אבקת מרק / כ- 80 קלוריות

4 ביצים גדולות / כ- 350 קלוריות

סה"כ קלוריות: 3,000 קלוריות

 

אופן ההכנה

  • לאדות את הקישואים והגזר עם 25 גרם מרגרינה ואבקת מרק.
  • להרתיח שתי כוסות מים עם 175 גרם מרגרינה, לכבות את האש, להוסיף קמח מצה, את הקישואים והגזר המאודים, הסלרי הקצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם ולתת להתקרר.
  • להוסיף 4 ביצים ולערבב היטב.
  • לשים במקרר למשך הלילה.
  • למחרת, ליצור (בידיים רטובות) כדורים של כ- 50-55 גרם כל אחד ולזרוק לתוך מרק חם.
    את הכמות לכל קניידלך ניתן למדוד בשתי דרכים: (א) לשים את הקערה עם התערובת על המשקל ולגרוע בכל פעם 50 גרם, או (ב) לשים נייר פרגמנט על המשקל ולהניח עליו בכל פעם כמות מדודה של 50 גרם.

 

לחמניות לפסח

22 לחמניות רכות במיוחד שיפנקו אתכם במשך כל החג ב... 100 קלוריות ליחידה

המצרכים

משקל דיגיטלי

כוס מים / 0 קלוריות

120 מ"ל שמן זית / כ- 1000 קלוריות

210 גרם קמח מצה / כ- 800 קלוריות

13 גרם סוכר / כ- 50 קלוריות

1/2 כף מלח / 0 קלוריות

4 ביצים גדולות / כ- 350 קלוריות

סה"כ קלוריות: 2,200 קלוריות

 

אופן ההכנה

  • לחמם תנור לחום של 175 מעלות.
  • להרתיח את המים עם השמן.
  • לערבב בנפרד את קמח המצה עם הסוכר והמלח.
  • להוסיף את תערובת הקמח למים עם השמן, לערבב ולכבות את האש.
  • להניח להתקרר כ- 15 דקות.
  • להוסיף את הביצים – אחת בכל פעם ולערבב היטב.
  • לרפד תבנית גדולה בנייר פרגמנט ויצור בעזרת שתי כפות ערימות תערובת במשקל של 40 גרם כל אחת.
  • לאפות 60 דקות.
  • הדרך הנוחה ביותר לביצוע היא להניח כף על המשקל ולאפס אותו, ואז למדוד בכל פעם כמות של 40 גרם על הכף.

 

חג שמח ובתיאבון!

 

 

באדיבות מועדון ה-100 קלוריות באריזה - http://www.100cal.co.il/

 


עוד באותו נושא

שאריות של חמץ- כדורי כל טוב

נכון שאפשר לתרום וגם "למכור" את שאריות החמץ, אבל לכל אחד בבית יש כמה חטיפים או קופסאות עוגיות, או קורנפלקס...

דע את האויב... תזונה נכונה גם בחג הפסח

המטרה צנועה : לשקול בסוף חג הפסח כמו ששקלנו בתחילתו! אז כמה זה "עולה" לנו, ומה מומלץ לעשות?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?