בחג פורים של השנים האחרונות הפכו השמחה והמאכלים לחגיגה קולינרית אמיתית לצד משלוחי המנות והמנהגים שנכנסו אלינו למטבח. וברור שהמאכל המזוהה ביותר עם פורים הוא אזני ההמן, שזוכה לשלל גרסאות ולשפע גדול של מילויים טעימים.

אז לכבוד החג, קבלו מתכון מיוחד לאוזני המן מלוחות עם תערובת תבלינים באדיבות חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית.

 

המצרכים

לבצק הפריך

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 שמנת חמוצה

3 כוסות קמח

מעט מלח

 

למילוי 1:

חבילת קוטג'

1/2 חבילת גבינת כנען

1/2 כף קצח

מלח, פלפל

1 כף זעתר

1 ביצה

2 כפות תערובת לבצל וסומק של חוות דרך התבלינים (תערובת בצל וסומק לגבינה מכילה: בצל מיובש, סומק טחון)

 

למילוי 2:

1 בטטה מקולפת שבושלה 20 דק'  

1/2 חבילת גבינת כנען     

3 כפות קצח    

מלח, פלפל      

1 ביצה      

1 קוטג'      

1/2 גבינת כנען  

 

אופן ההכנה

1. מערבבים במעבד מזון את חומרי הבצק עד לקבלת פירורים. ידנית מעבדים את הבצק להיות אחיד ומשטחים.

2. מכניסים למקרר לשעה/שעתיים. 

3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים. במרכז כל כדור מניחים כף מהתערובת הרצויה.

4. יוצרים צורת אוזן המן ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.

5. מורחים מעל כל אוזן המן ביצה טרופה.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש, 180 מעלות למשך 20 דק' או עד להזהבה.

 

 

את תערובת התבלינים ניתן להשיג ברשת חוות דרך התבלינים
באתר האינטרנט: www.derech-hatavlinim.co.il , בטלפון: 04-9533405
או בסניפים:
בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, קיבוץ חולתה, טל': 04-6915008, זיכרון יעקב- רמת הנדיב , טל': 04-6897843, אילת- כניסה צפונית לעיר, טל': 08-6332331, קריית חיים (משה שרת 77), טל': 04-8724875.

 


עוד באותו נושא

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?