לכבוד חג פורים הנה מתכון מיוחד להכנת אוזני המן מעולים ממולאים ב... קרם פיסטוק!

אוזני המן עם קרם פיסטוק

המצרכים

להכנת הבצק (30-40 אוזני המן):

650 גר‘ מרגרינה ( או חמאה - לאוזני המן חלבי)

¾1 כוסות אבקת סוכר

2 ביצים

5 כוסות קמח מלא טחון דק

½ כף תמצית וניל

 

להכנת קרם פיסטוק:

1 ק"ג פיסטוקים טבעיים קלופים

70 גרם מרגרינה

½4 כוסות אבקת סוכר

500 גר‘ שוקולד צ‘יפס לבן

 

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

הקציפו את המרגרינה עם אבקת הסוכר. הוסיפו ביצים ווניל. הוסיפו את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך. לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר 3 שעות לפחות.

 

הכנת קרם פיסטוק:

במעבד מזון טחנו את הפיסטוקים דק דק. הוסיפו את המרגרינה וערבבו במעבד. הוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר.  הוסיפו את השוקו צ‘יפס וערבבו באופן ידני.

 

הרכבה:

על משטח מקומח שטחו את הבצק באמצעות מערוך לעובי של 4-5 ס"מ. חתכו את הבצק לעיגולים (אפשר בעזרת כוס). הניחו כף מילוי של הקרם במרכז העיגול ואספו את הקצוות לצורת משולש (יש לבנות את האוזן לגובה כי היא שוקעת באפייה). הניחו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אפו כ-15 דקות בחום של 180 מעלות.

 

 

חג שמח!

 

 

שלכם,

אלי סיידל - שף קונדיטור

בעליו של "המכון לאפיית ארטיזן (מ.ל.א) בישראל"

המכון לאפיית ארטיזן הינו המוביל בארץ לאפייה בשיטת "ארטיזן" (אומן), המשלבת שיטות אפייה עתיקות ושימוש במרכיבים בריאים. המכון מתמחה במתן ייעוץ, הדרכה, קורסים וסדנאות לאפייה לקהל רחב ולקהל מקצועי.

מנהל המכון, אלי סיידל, מאסטר שף, בעל 35 שנות ותק באפיית ארטיזן. את אומנותו למד במכון הנודע לאפייה בסן פרנסיסקו (SFBI), מהשף קונדיטור הבינלאומי מישל סואס.

 


עוד באותו נושא

מסכות כל השנה אצל ילדים

הילד המפוחד יכול להיות סופרמן ולהרגיש גיבור, הילדה שמרגישה בצד הופכת למלכה עם כתר. אבל לא כולם...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!