הכנתה לוקחת מספר דקות בודדות אבל אפשר לשדרג אותה באינספור שילובים. הילדים שלי דורשים אותה מדי ערב!!

דייסת קוואקר משודרגת ובריאה

אמנם החורף הישראלי לא ידוע כחורף קר באופן מיוחד, ובכל זאת בימים האחרונים אנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים אחר ארוחת הבוקר/ערב המחממת האולטימטיבית. מצאנו אותה, בסופו של דבר, ממש מתחת לאף.

דייסת שיבולת השועל או בשמה הנוסף, דייסת הקוואקר, עוזרת למערכת העיכול, ליציאות סדירות, לשמירה על חום גוף ולאיזון גופני בכלל.

זוהי הדייסה הבסיסית והפשוטה מכולן, והיא אחת הדייסות הבריאות שיש.

אגב, אצלנו בבית הילדים פתחו במבצע בריאות לכן הדייסה שלהלן היא על בסיס חלב שקדים וסילאן במקום חלב פרה וסוכר... נסו גם אתם- הרווח יהיה כולו שלכם.

 

המצרכים

½ 1 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)

3 כוסות חלב שקדים

2 כפות סילאן

מעט קינמון

תוספות אפשריות: תפוח עץ, פירות יבשים, צימוקים, חמוציות, אגוזי מלך קצוצים, ג‘ינג‘ר וכל פרי אחר שאתם אוהבים.

 

אופן הכנה

  1. מכניסים לסיר את חלב השקדים, הסילאן והתבלינים ומחממים כמעט לרתיחה תוך ערבוב מעת לעת.
  2. מוסיפים את שיבולת השועל ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
  3. כשמגיע לרתיחה מחלישים את האש וממשיכים לבחוש כל הזמן במשך 3 דקות.
  4. מכבים את האש, מחלקים לצלחות ומפזרים מלמעלה את הפירות.
  5. מחכים שיצטנן מעט ואוכלים בתאבון!

 

 

שלכם,
ליאת גולדשטיין
האמא של אמ‏אבא


עוד באותו נושא

מאפינס תפוחים של ליבנת

חגי תשרי הם הזדמנות מצוינת למאפי תפוחים למיניהם. הכינו עם הילדים מאפינס תפוחים קלילים וטעימים

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!