"פריטר" (fritter) הוא כינוי למשהו מצופה ומטוגן, כמו הכינוי "טמפורה" ביפן- ציפוי מטוגן לסושי וירקות.

תפוח פריטר

אפשר להכין "פריטר" כמעט מכל ירק או פרי, כמובן כאלו שנשארים טעימים אחרי שמחממים אותם.

המתכון שהבאתי היום הוא מתכון לתפוח פריטר, ואפשר להחליף את הפרי בקלות לבננה, אגס, אננס ועוד...

אם יש לכם רעיון אחר, או פרי אחר שעומד להתקלקל- זה הזמן לעשות ממנו פריטר!

המתכון מובא בכמות קטנה אך כמובן שאפשר להכפיל כמויות אם אתם משפחה גדולה או אם במקרה יש לכם אורחים...

 

המצרכים

תפוח חתוך לפרוסות של כחצי ס"מ, כמובן ללא ה"בפנוכו" עם הגרעינים.

לבלילה:

1 ביצה

1 כפית סילאן/ דבש/ סוכר

חצי כוס קמח שקדים/ קמח קונדיטור/ קמח רגיל ועוד (קמח אורז פחות טוב למתכון הזה...)

כשלוש כפות חלב קוקוס או כל חלב אחר- לפי הצורך (אפשר גם מים)

 

אופן ההכנה

  • מערבבים את חומרי הבלילה, עד שמתקבלת תערובת כמו של בלילת פנקייק סמיכה. אם זה יותר מדי סמיך מוסיפים עוד חלב או מים.
  • כשהבלילה מוכנה מחממים מחבת עם מעט שמן, טובלים פרוסה של תפוח ודואגים שהוא יתכסה לגמרי בבלילה.
  • אם הבלילה מחליקה, אפשר לטבול את התפוח קודם במעט קמח ואז בבלילה.
  • מניחים את התפוח במחבת ומטגנים עד ששחום משני הצדדים.
  • התפוח הראשון הוא תמיד נסיון ולכן יוצא פחות יפה- לא נורא, הבאים יצאו מהממים!
  • אפשר להגיש עם יוגורט ממותק בסילאן (במקום גלידה או קצפת...) ואפשר פשוט לנשנש כמו חטיף בסוף הארוחה או כארוחת ארבע.

 

בתאבון!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

עוגיות אצבעות מכשפה

ל"ג בעומר, מדורה, לילה, גחלים לוחשות, אדישות נעימה משתלטת.. ואז... זה הזמן להציג את הגימיק שיעיר כל מסיבה!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!