"פריטר" (fritter) הוא כינוי למשהו מצופה ומטוגן, כמו הכינוי "טמפורה" ביפן- ציפוי מטוגן לסושי וירקות.
אפשר להכין "פריטר" כמעט מכל ירק או פרי, כמובן כאלו שנשארים טעימים אחרי שמחממים אותם.
המתכון שהבאתי היום הוא מתכון לתפוח פריטר, ואפשר להחליף את הפרי בקלות לבננה, אגס, אננס ועוד...
אם יש לכם רעיון אחר, או פרי אחר שעומד להתקלקל- זה הזמן לעשות ממנו פריטר!
המתכון מובא בכמות קטנה אך כמובן שאפשר להכפיל כמויות אם אתם משפחה גדולה או אם במקרה יש לכם אורחים...
המצרכים
תפוח חתוך לפרוסות של כחצי ס"מ, כמובן ללא ה"בפנוכו" עם הגרעינים.
לבלילה:
1 ביצה
1 כפית סילאן/ דבש/ סוכר
חצי כוס קמח שקדים/ קמח קונדיטור/ קמח רגיל ועוד (קמח אורז פחות טוב למתכון הזה...)
כשלוש כפות חלב קוקוס או כל חלב אחר- לפי הצורך (אפשר גם מים)
אופן ההכנה
בתאבון!
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
ל"ג בעומר, מדורה, לילה, גחלים לוחשות, אדישות נעימה משתלטת.. ואז... זה הזמן להציג את הגימיק שיעיר כל מסיבה!
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...