אנחנו נמצאים בתחילתה של עונת התפוזים, אבל מזג האויר עודנו חמים ונעים ומדי פעם אפילו מתחשק עדיין לאכול משהו קר. את הפודינג שלהלן טעים לאכול קר מהמקרר וגם חם אחרי הבישול, איך שמתחשק.

יתרונות נוספים הם קלות ומהירות ההכנה, ומיעוט המרכיבים שבזכותו אפשר להכין אותו גם באופן ספונטני ובלי תכנון מראש. מבחינת בריאות אני לא בטוחה שהויטמינים נשמרים בחימום אבל כמות הסוכר היא יחסית קטנה כך שזה בטוח בריא יותר מדברים אחרים...

 

 

המצרכים

2 כוסות מיץ תפוזים (רצוי מיץ טרי שזה עתה סחטתם).

2 כפות קורנפלור מומסות היטב ב-½ כוס מים (לערבב היטב שלא יהיו גושים).

1-2 כפות סוכר או סוכר חום לפי הטעם ולפי רמת המתיקות של התפוזים עצמם.

 

 

 

אופן ההכנה

בסיר קטן יוצקים את מיץ התפוזים והסוכר ומביאים לרתיחה.

בינתיים ממיסים את הקורנפלור עם המים בתוך כוס, בוחשים היטב שלא יהיו גושים.

כשהמיץ רק מתחיל לרתוח יוצקים לסיר את הקורנפלור, ומנמיכים לאש נמוכה.

החל משלב זה יש לערבב ללא הפסקה כ-3 דקות עד שהפודינג מתעבה.

מסירים מהאש ומחלקים לקעריות.

לאכול חם או חם לפי הטעם.

 

בתאבון!

 

 

המתכון באדיבות סבתא איריס היקרה

 


עוד באותו נושא

רעיונות מקוריים לשדרוג מטעמי הילדים לבית הספר

עם תחילת שנת הלימודים החדשה להלן כמה רעיונות מקוריים לשדרוג מטעמי הילדים לבית הספר, שיעניקו להם תזונה טובה וגם הנאה

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?