בין אם חיכינו לו ובין אם לא, בין אם הילדים בקייטנה ובין אם לא, אי אפשר להימנע מלהרגיש את החופש, החום, הלחות, המוני הילדים שגודשים כל מקום... עד שלפעמים לא בא לצאת מהמזגן.
אז למי שנשאר היום בבית ולא הולך לקנות גלידה, הנה פעילות כיפית וקלילה, שלא צריך להתכונן אליה מראש, והיא בהחלט יכולה לרענן אתכם כשאתם חוזרים מהעבודה, כאילו התחלתם את היום מחדש.
המצרכים
מה דרוש לנו? מעבד מזון או שייקר, וגם בלנדר מוט אפשרי.
פירות מסוגים שונים- מה שיש בבית!! גם אם אתם רואים שיש פרי שעומד להתקלקל- שימו אותו במקפיא עד לרגע בו תעשו ממנו שייק, לא זורקים יותר פירות.
וזהו! כל השאר זה לא חובה, לדוגמא: חלב שקדים- לתוספת בריאות ומרקם, קוביות קרח, לתוספת קור וכד‘.
והטיפ המנצח: להקפיא בננות! אני קונה בננות וישר מקלפת ומקפיאה, כך בכל פעם שעושים שייק יש בננות לתוספת מרקם, מתיקות וקור, משדרג בטירוף שייק מכל פרי שהוא.

אופן ההכנה
עכשיו הכל תלוי בכם: חתכו את הפירות לחתיכות גסות, לא צריך לקלף תפוחים, אפרסקים, וכדומה. אחרי שחתכתם, פשוט הכניסו הכל למעבד וטחנו עד דק!
מזגו לכוסות ושתו לפני שמישהו ישתה לכם...
אם יוצא סמיך- אפשר להוסיף מים קרים, או לאכול בכפית כמו גלידה.
נ.ב- אפשר גם להכניס לשייק פירות שהילדים לא אוכלים בד"כ, לדוגמא, אפשר להכניס גזר (אבל מבושל ומרוכך) לשייק מנגו ומלון ולא מרגישים בכלל ומקבלים תוספת בריאות.
שיהיה לרוויה!
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
השבוע חזרו הילדים למסגרות הלימודים - האם כבר התחלתם להתחבט בשאלה: מה נמרח היום בסנדוויץ?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...