" />

לכבוד יום העצמאות חושף השף מאיר קרנש, "השף הנודד" את המתכון הסודי למנת הקבב המעולה שלו וסלט עשבי תיבול נפלא

לכבוד יום העצמאות חושף השף מאיר קרנש, "השף הנודד" מ- Bin281 את המתכון הסודי למנת הקבב המעולה שלו המוגשת לצד סלט נהדר של עשבי תיבול

 

קבב

המצרכים:

1 ק"ג צוואר בקר טחון פעם אחת

1 זר פטרוזיליה (העלים בלבד)

3 בצלים סגולים בגודל בינוני

1 כף כמון

מלח, פלפל

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק.

2. מגרדים במגרדת את הבצלים הסגולים, סחוטים מתוכם את המיץ ושומרים רק את בשר הבצל.

3. מערבבים את כל החומרים והתבלינים (מלח ופלפל לפי הטעם) בקערה ולשים היטיב בעזרת הידיים.

4. משמנים את הידיים בשמן זית ויוצרים כדורים, מועכים כל כדור קלות ומניחים בתבנית משומנת.

5. כשהמנגל מוכן צולים את הקבבים עד למידת הצלייה הרצויה (המלצת השף: מידת צלייה מדיום).

* מכמות בשר זו ניתן להכין כ- 30-35 קבבים שיתאימו ל 4-5 סועדים.

 

 

סלט עשבי התיבול

המצרכים:

1 זר פטרוזיליה

1 זר כוסברה

1 צרור בצל ירוק

2 כפות גדושות של לימון כבוש

1 כף שומשום שחור

מלח גס, שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. מפרידים את העלים מגבעולי הפטרוזיליה והכוסברה ושמים בקערה.

2. חותכים את עלי הבצל הירוק לחתיכות באורך סנטימטר ומוסיפים לשאר העלים. מוסיפים את לימון כבוש (ניתן להגדיל

3. או להקטין את הכמות לפי הטעם), השומשום השחור,  המלח הגס ובוזקים שמן זית.

4. מערבים ומעבירים לקערת הגשה הולמת.

 

 


עוד באותו נושא

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?