לפניכם מתכון לתוספת פחמימות טעימה ומשביעה שילדים אוהבים לעזור להכין וגם לזלול...

לפניכם מתכון לתוספת פחמימות טעימה ומשביעה שילדים אוהבים לעזור להכין וגם לזלול...

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

תפו"א הוא אחד ממני הפחמימות שקל ביותר לגדל ולכן בצורותיו השונות הוא מהווה את אחת התוספות לארוחה הנפוצות ביותר בעולם.

תפוחי אדמה קיימים במגוון זנים: חומים, צהובים, ורודים וסגולים כשלכל זן את המאפיינים המיוחדים שלו, ולכן נהוג להשתמש בכל זן בצורה שונה: בישול, אפייה, צלייה, טיגון וכד'.

על תפוח האדמה קיימים לעתים ניצנים הקרויים "עיניים". ניתן לגדל תפו"א בגינה או באדנית על ידי שתילה של חתיכות שנחתכו מהתפוח כל עוד כל חתיכה תכיל לפחות "עין" אחת. מומלץ לנסות עם הילדים.

 

ונעבור למטבח

המצרכים

3 בצלים קצוצים גס

1 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים בינוני

2 כפות קמח שקדים (ולמי שאין, אפשר גם קמח רגיל)

מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וממש מעט פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה

לטגן בצל בשמן.

להוסיף את תפו"א ואת הקמח.

לתת לזה טיגון נוסף של כמה דקות.

להוסיף מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וממש מעט פפריקה חריפה (כל משפחה מכירה את הילדים שלה ואת מידת החריפות שהם אוהבים לאכול).

להוסיף מעט מים שלא יישרף.

לבשל על אש קטנה עד שתפו"א מתרככים.

 

 

בתאבון!

 

 

שלכם,

אורלי ורשבסקי

אמא לארבעה

 


עוד באותו נושא

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?