רבים נוהגים לכנות את חג הפסח "חג הצליאקים", כיוון שבחג זה נוהגים שלא לאכול חמץ. אבל האמת היא, שהדבר רחוק מאד מהמציאות ומקורו בטעות.

מצות נטולות גלוטן

רוב המאכלים בפסח מכילים מצות או קמח מצה שעשויים, כמובן, מחיטה ואסורים לצליאקים.

 

מבוגרים שאסור להם גלוטן מסוגלים להבין ולהתמודד עם האיסור שנכפה עליהם, אבל לילדים שרואים את חבריהם מורחים שוקולד על מצה זה הרבה יותר קשה.

לכן חיפשתי השנה באינטרנט מתכון למצות נטולות גלוטן, והנה הוא לפניכם.

וזה גם טעים- באחריות!

 

המצרכים

125  ג"ר קמח תפו"א

50  ג"ר קמח שקדים

2  כפות שמן זית

4  כפות מים

רבע עד חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה

לחמם תנור ל 180 מעלות.

לערבב יחד את כל המצרכים, להוסיף עוד מים או שמן לפי הצורך, עד שמתקבלת תערובת חלקה.

לכדרר לכדורים ולשטח בעזרת מערוך או בידיים.

לדקור במזלג כל עיגול כדי לשוות מראה של מצה.

לאפות 10-14 דקות עד שמשחים.

 

לחילופין אפשר גם להכין את המצות במחבת, אני ניסיתי וזה חוסך זמן בהכנה ובציפייה.

אגב, כדי להקל על העברת המצות למחבת לאחר השטחתן, שיטחתי את הכדורים באמצעות יד אחת על גבי גב היד השניה ולא לתוך צלחת ומהצלחת למחבת.

 

 

חג כשר ושמח!!

 

 

שלכם,

אורלי ורשבסקי

אמא לחמישה

 


עוד באותו נושא

רשת יינות ביתן בהצעה למנת חג מנצחת

קבלו הצעה למנת חג מנצחת מהיועץ הקולינרי של הרשת, שף צרלי פדידה...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!