אחת הארוחות הכי אהובות אצלנו זו שקשוקה. אמנם המקור שלה עשוי מפלפלים חריפים ומתוקים, אבל אצלנו שקשוקה...

אצלי בבית, לפחות פעם בשבוע הבנות דורשות ארוחת ערב משפחתית.

זה צריך להיות תבשיל חם וששתיהן אוהבות.

ואחת הארוחות הכי אהובות אצלנו זו שקשוקה. אמנם המקור שלה עשוי מפלפלים חריפים ומתוקים, אבל אצלנו שקשוקה עשויה ממה שאוהבים, והתבשיל הזה עושה שיקשוקים של אהבה בלב.

אז מתחילים...

 

המצרכים

ביצים, רצוי אחת לכל ילד

פלפלים/פטריות/קישואים/תפוחי אדמה

תבלינים: פפריקה, פלפל ומלח לפי הטעם

כפית רסק עגבניות

שתי עגבניות (ואצלנו הולך גם עגבניות שרי במלא עיגולים קטנים...)

 

אופן ההכנה

מחממים מעט שמן במחבת ויוצרים שכבה ראשונה של מה שהחלטתם לשים. זה יכול להיות תפוחי אדמה בפרוסות דקות, או קישואים, או אם נלך לפי המתכון המקורי- גמבות.

נותנים לירקות להתבשל מעט, ומוסיפים שכבה שניה של עגבניות פרוסות. נותנים להן עשר דקות להתרכך מעל הירקות, ואז מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים.

שופכים מעל הכל את הביצים, אחת בכל פעם כדי שלא ישברו, ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מבושלות.

בינתיים- מבקשים מהילדים לערוך את השולחן לארוחת הערב המשפחתית.

מניחים את המחבת במרכז השולחן כשבתוכה כף גדולה ולידה לחם או חלה, ונהנים מערב חם ומחייך.

 

 

שלכם,

עטרה גולד
אמא לשתי בנות
חובבת בישול ואפיה
עוסקת בכתיבה

 


עוד באותו נושא

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?