בחירות בחירות שבא לבכות... והבחירה שלי: לא לאכול צבעי מאכל. איך? הנה מתכון נהדר לצבע מאכל טבעי שמכינים בבית.

צבע מאכל ביתי וטבעי

אין מי שלא שם לב למערכת הבחירות המתקרבת- מי שלא רואה טלויזיה רואה את זה באינטרנט, או בשלטי החוצות, או מקבל טלפון עם הקלטת המועמדים עצמם! בקיצור- יש בחירות.

כמובן שמאוד מאוד (מאוד!) חשוב ללכת להצביע, כי כל קול נחשב, אבל מיד לאחר רגע ההצבעה אין לנו יותר שליטה על מה שיקרה. לעומת זאת, יש בחירות אחרות שאנחנו בוחרים יום יום, ועליהן יש לנו יותר שליטה, והן גם משפיעות על חיינו באופן ישיר.

אנחנו בוחרים כל רגע מה לעשות עם חיינו (יש פרסומת כזו) ואנחנו יכולים לשנות החלטות בכל יום. כמובן שזה מאוד קשה לשנות הרגלים, וכאן אנו מתחילים צעד אחד צעד.

לדוגמא- לבחור להוציא את כל הממתקים מהבית ברגע זה- החלטה לא כל כך אפשרית, חוצמזה שממתקים זה נורא טעים... אבל במקום אפשר לבחור- בכל שבוע להכין לפחות קינוח אחד בעצמנו, כזה עם ערכים תזונתיים, ובלי כל החומרים והתוספים שיש בממתקים קנויים.

 

אז הבחירה שאני עושה השנה- לא לאכול צבעי מאכל, או- לאכול כמה שפחות.

זה אולי נשמע קצת קשה, אבל התעכבות של כמה שניות על כל מוצר בסופר תעשה את העבודה- תגלו מהר מאוד במה יש ובמה אין צבע מאכל.

ומה עושים בשביל הכיף ובשביל היופי- מכינים צבע מאכל טבעי!

אז היום אני רוצה להכיר לכם שיטה להכנת צבע מאכל ורוד מהמם! מנחשים ממה?

נכון! מסלק!

כבר דיברתי רבות על יתרונותיו של הסלק, החל מהויטמינים והברזל, ועד כמה הוא מיטיב עם מערכת העיכול שלנו. כמו כן, הוא גם ירק שורש, שזה מושלם לחורף, כי הוא מחמם מבפנים.

פה אנחנו לא ממש משתמשים בסלק עצמו, רק בצבע שלו, אבל היי- לפחות זה לא צבע מאכל...

ולפני שנעבור למטבח עוד טיפ מעולה- חלב קוקוס- באופן כללי ובלי שום קשר למתכון- לדעתי רצוי לשמור כמה פחיות שלו בארון. למה? הוא לא מתקלקל כמו חלב, הוא רק עם 5 אחוזי שומן (7 בחברות מסוימות) והוא הרבה הרבה יותר בריא מחלב!

הוא גם בכלל לא יקר, ומעולה לקינוחים פרווה.

 

 

 

ונעבור למטבח

המצרכים

חצי פחית חלב קוקוס

1 סלק חתוך לקוביות גדולות- לא מבושל

 

אופן ההכנה

שמים בסיר קטן את החלב והסלק ומבשלים על אש נמוכה.

לאט לאט אפשר לראות את החלב נצבע בורוד. אם תחכו מספיק זמן החלב יתחיל להצטמצם והורוד יהיה יותר חזק.

לאחר שמכבים את הגז ומחכים שיתקרר זה מצטמצם עוד יותר ונהיה ורוד יותר חזק, ואז כבר אפשר להוציא את הסלק. (למתעניינים- הוא גם ממש טעים למאכל!).

את הצבע אפשר לשמור במקרר עד שבוע או להקפיא, ומה אפשר לעשות איתו? הכל!

לצבוע אורז ופירה סתם בשביל הכיף, להכין קצפת ורודה לקישוט עוגה, סירופ שוקולד לבן לציפוי מאוד מרשים, וכל העולה על רוחכם!

 

בהצלחה!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

ארוחות עשר טעימות ומזינות

לקראת החזרה ללימודים כדאי לזכור שארוחת עשר מזינה וטעימה לא חייבת להיות רק סנדביץ'

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!