היום אנו עוסקים בירקות ופירות, וחוגגים את הטרנד הבולט של השנה שעברה- הטבעונות

מאת: הגר עוז

 

לרגל השנה החדשה 2013,

מי ייתן ונהיה בריאים יותר, טובים יותר, סבלניים יותר ונתעצבן פחות...!

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

היום אנו עוסקים בירקות ופירות, וחוגגים את הטרנד הבולט של השנה שעברה- הטבעונות.

פירות וירקות ללא ספק מסייעים לנו לשמור על הבריאות ועל המשקל, וגם, כמובן, על מצב הרוח.

והייתי רוצה להאיר את עיניכם דווקא לצד הבריאותי: למי ששם לב, הרשת מלאה בכתבות וסיפורים על אנשים שעברו לתזונה מהצומח ובזכותה נרפאו ממחלות קשות, איבדו משקל ושיפרו את אורח החיים.

גם רופאים, תזונאים ונטורופתים, רופאים סיניים ושאר מטפלים- כולם תמימי דעים לגבי יתרונות המזון מן הצומח, במיוחד פירות וירקות.

לא חשוב מהו אורח החיים שלכם ואיזו דיאטה אתם בוחרים, היום כבר ידוע לכל שפירות וירקות טריים מוסיפים ותורמים לנו רבות ומעל לכל סוגי המזון האחרים.

מי שאוכל הרבה פירות וירקות (זוכרים את הקמפיין? ירקות ב5 צבעים כל יום?) אוכל בלי להרגיש גם סיבים תזונתיים, מספיק כדי לא לקחת תוספים או לאכול כל מיני דגנים עמוסים בסיבים. ולא לשכוח- הגוף שלנו לא ממש מעכל סיבים תזונתיים, הם עוזרים לנו לנקות את הקיבה ואת מערכת העיכול, אבל אם אוכלים הרבה מדי סיבים תזונתיים, זה יכול לגרום לעצירות (זוכרים? הגוף לא מעכל אותם...) לכן הכי טוב לצרוך סיבים מהטבע, כלומר- מפירות וירקות.

ירקות ופירות גם מלאים בויטמינים וערכים תזונתיים, כל אחד מיוחד וטוב למשהו אחר. יש גם ירקות שהם בעצם פרי, ופירות שהם ממש ממתקים מן הטבע.

 

הנה לכם משחק טעימות נחמד שאפשר לשחק עם הילדים:

לכסות את העיניים (אם הילדים קטנים ממש אז אפילו בלי לכסות) לטעום פרי מיוחד או ירק, עגבניית שרי, אגס, אבוקדו, ולהרגיש- מה יותר מתוק? מה חמוץ? מה יותר רך ומה קשה וצריך ללעוס הרבה?

כך אפשר לטעום הכל באופן נייטרלי ובלי דעה קדומה, ולכו תדעו- אולי פתאום כולם יאהבו אבוקדו...

 

ונעבור למטבח

לכבוד השנה החדשה: פרחים מפירות וירקות.

 

המצרכים

שיפודים

מעמד לשיפודים (אפשר קלקר או חצי אשכולית הפוכה וכד')

פירות וירקות חתוכים בכל מיני צורות: חצאי עיגולים של תפוח ואגס, פלחי קלמנטינה, קוביות קיווי ואפרסמון ועוד ועוד...

המטרה

ליצור זר פרחים מפירות העונה.

איך?

כל אחד יכול לנסות ולנסות, וכל היצירות יפות!

 

 

בכדי שהפירות לא ייגלשו במורד השיפוד נעזר בקצה הפרי (נגיד קצה של אגס, שהוא יותר קשה) נתקע אותו ומעליו נתחיל לערום את הפירות לפי הסדר שנרצה- עיגול גדול למטה, ויותר קטן למעלה, חצאי עיגול בצורת פרח ועוד ועוד, עד שנוצר פרח, או גבעול צבעוני ומעניין.

 

אגב, את אותו הדבר אפשר לעשות גם עם ירקות- נותן רענון וחידוש לסלט של הערב.

 

 

 

שתהיה שנה אזרחית טובה!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים)
לאתר שלי http://www.sipurmatok.com/
052-3335563

 

עוד באותו נושא

עוגת שוקולד מסקרפונה

המתכון הזה הוא בעצם שדרוג לעוגת ביסקוויטים מוכרת כשלשכבות הביסקוויטים נשתמש בעוגיות שוקולד של מן

בורגול

את הלהיט התורן הכניס הביתה בן זוגי, שמשחק עם הבורגול ביצירתיות וטוען ש"אי אפשר ליפול איתו, כל דבר יוצא טעים".

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?